„Azért jöttem Madridba, hogy önmagam legyek, nem valaki más „

David Alaba tegnapi bemutatása során nyilatkozott az újságíróknak.

„Amikor beszéltünk a mezszámról, a 4-es mezt ajánlották. Nagy megtiszteltetés lesz viselni, és motivál. Ez a szám erőt és vezetést jelent. De nem azért jöttem Madridba, hogy valaki más legyek. Nem akarom összehasonlítani magam másokkal, Alaba akarok lenni, és továbbra is az leszek. „

„Mint egy valóra vált álom, hogy Madridba jöhettem. Ez a világ legnagyobb klubja, büszkeséggel tölt el, hogy itt lehetek. Alig várom, hogy felvehessem a mezt.”

Mbappe esetleges érkezése kapcsán elmondta, hogy habár világszínvonalú játékos és vitathatatlanul a legmagasabb színvonalú, de ez nem fogja őt befolyásolni, akár így, akár úgy alakul a keret, ő a saját játékát adja.

„Nagyon rugalmas vagyok, több poszton is tudok játszani. Ez az edző dolga, hogy eldöntse, én ott teszem a dolgom ahova ő helyez. Szomorú voltam, hogy Zidane elhagyta a klubot, de örülök, hogy Ancelotti jött. Jó a kapcsolatunk, örömmel dolgozok ismét vele.”

„Madridba jönni nagy kihívást jelent. Ramos mezszáma sokat jelent, de sajnálom, hogy már nincs itt, nagyszerű játékos, és tudom, hogy a 4-es mezt milyen sokáig viselte, a csapat vezére volt. De nem Ramos leszek, én Alaba vagyok.

Bécsben éltem eddig, és rengeteget hallottam a fehér balettről. Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek, tanulok spanyolul. A Bayernben voltak spanyol csapattársaim, tőlük tudok is már néhány szót. Kroosal is találkoztam már, örülök, hogy újra láthatom, jó lesz együtt játszani.”

Én ehhez sokat nem is fűznék hozzá. Közhelyek? Mi mást mondhatna egy frissen bemutatott játékos, mint kb ugyanazt. De Alaba nem tolja a dumát, hogy „gyermekkori álmom vált valóra”, meg hogy „Madrid mezben aludtam kölyökkoromban”…. Egyszerűen örül, hogy itt van, szeretné tenni a dolgát, és Ancelottival se lesz gond együtt működnie. Feleségével és gyerekével Madridba költözött, a miénk, fogadjuk be a családba! Isten Hozott Alaba!

Forrás: Marca, kép: Real Madrid CF Official.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosEGYÉBÉrdekességekNYILATKOZATOK
Figo is lezárta a témát
BAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEKVillámhírek
Benzema karantéban!

Leave a Reply