Vinícius útlevele lehet a mentőöv Bale számára

Ahogyan Gareth Bale visszatért Madridba, felmerült egy újabb gond. A Brexit miatt ugyanis Bale is Unión kívüli játékos lett. Szerződését, mely jövőre jár le, még a Brexit előtt hosszabbították, sőt, még mielőtt a brazilokat a klub szerződtette volna.

Most a megoldás Vinícius Jr spanyol állampolgársága lenne, ha végre meglenne. 2019 augusztusban adták be Vinícius állampolgársági kérelmét a hatóságok felé. Az eljárás viszont különböző okok miatt nagyon elhúzódik, ami nem kevés fejtörést okoz Madridban.

A szabályok szerint 3 Únión kívüli játékos nevezhető egy klub keretébe adott szezonra. Amióta az Egyesült Királyság kilépett, Bale is Únión kívülinek számít.

Amennyiben Vinícius végre megkapná a spanyol útlevelét, elhárulna az akadály. A brazil, kettős- brazil – spanyol állampolgárként lehetne a keret tagja, így Valverde és Rodrygo mellett Bale lehet a harmadik, aki nevezve lenne.

Rodrygo és Reiner 2019-ben érkeztek, így az ő állampolgársági kérelmüket ez év őszén adhatják be (a spanyolországi jogszabályok szerint 2 év hivatalos tartózkodás esetén beadható a kérelem).

Nagy kérdés még, mi lesz Kubo sorsa, aki szintén Únión kívüli, noha az állampolgársági kérelmét már rég be lehetett volna adni. Hiszen egykoron a Barcelona futball akadémia növendékeként is, és most ismét már 2 éve Spanyolországban van. Egyenlőre az a valószínű, hogy ő és Reiner maradnak a Castilla soraiban, illetve ha lehetséges, megint kölcsön lesznek adva.

Források: Real Madrid CF, Transfermarkt, Marca, kiemelt kép:Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKGaléria
ÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply