A Real Madrid ért a bizniszhez

Miközben a legtöbb klubot súlyosan érinti a világjárvány okozta válság, a Real Madrid termeli a profitot. Tudjuk, hogy mindig inkább felvásárló klubként van emlegetve, de az elmúlt években mégis mást mutat a mérleg.

Tudjuk, hogy a Barcelona milyen súlyos anyagi válságban van, holott aktívan részt vettek az eladási piacon. Látszólag a Real Madridban nem történt ennyi mozgás, viszont alaposabban szemügyre véve a dolgokat, egyértelműen remekül gazdálkodtak a játékosokkal.

A klub egyenesen kihasználja a COVID járványt, hogy fokozza bevételeit. Az utolsó nagybevásárlást 2019 nyarán rendezte, akkor több, mint 300 millió eurót fektetett játékosokba. Azóta inkább az értékesítésre összpontosít, és mostanra, Martin Odegaard eladásával összesen 200 millió eurót gyűjtött össze – egy játékos megszerzésére.

A 2019 nyarán érkezett játékosok- Hazard, Militão, Jovic, Mendy, Rodrygo és Reiner – után nem érkezett senki, csak a kölcsönadottak vissza, és Alaba 0 euróért. Mindeközben 2017-18-ban Morata és Danilo eladása után 132 millió, 2018-19-ben Cristiano Ronaldo eladásakor 136 millió, 2019 – 20-ban főleg Kovacic és Llorente eladásából 135 millió jött a bevételi oldalon, idén nyáron Varane, Odegaard eladása hozott eddig 100 millió eurót megközelítő összeget (az eladási oldalon a bevételeket növelik az akadémiáról eladott játékosok ára és a kölcsönadások is, ezeket nem soroljuk fel egyesével – a szerk.).

Mindeközben a cél végig kettős volt: apránként fiatalítani a keretet, és két játékos megszerzése. Mbappe és Haaland. Előbbi egyértelműsítette, hogy mindenképp csatlakozni akar a habfehérekhez, ha idén nem hajlandó eladni őt a PSG, akkor jövőre ingyen jön. Az átigazolása csupán idő kérdése, de a szálak igencsak össze vannak kuszálva.

Tudjuk, hogy ha nincs hír, oldalak hajlamosak gyártani. Mi, a RealMadridistánál igyekszünk szűrni, nem ülni fel minden hintára. Mbappe körül a (szándékosan generált) hírverés nem véletlen, hiszen mindenki erre kíváncsi. Jelenleg ezek olvashatóak:

  • Mbappe kérte hétfőn a PSG vezetőségét, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Real Madriddal, kezdjék el a tárgyalásokat az átigazolásáról.
  • A PSG felől érkezett nyilatkozat azt állította, hogy ebben a szezonban Mbappe marad Párizsban.
  • A Real Madrid elindítja az átigazolási offenzívát Haaland megszerzéséért, ha Mbappe ezen a nyáron nem érkezhet.
  • Kroos a testvérével egy podcastban arra tesz utalást, hogy „érkezhet egy francia a keretbe” – még a nyáron.

Természetesen a búzát az ocsútól nem egyszerű kiválogatni. Azt is tudjuk, hogy ameddig nincs vége a transzfer időszaknak, bármi megtörténhet. És ameddig nem tesznek pontot a végére, addig a sajtó foglalkozik vele, találgat = hírverés = reklám.

Miután Messi is csatlakozott a párizsiakhoz, az ottani öltöző túl sok egot gyűjtött össze túl szűk helyre. Ennyi alfa nem fog ott elférni, Mbappe pedig félti a koronáját. Ő nem fog a mások lábán taposni, ha nem engedik el, ha elengedik, így is, úgy is a miénk lesz. Itt nem az a fontos már neki, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen. Nem érdekli a francia bajnoki cím.

Mbappe legenda szeretne lenni, erre pedig a legalkalmasabb a Real Madrid. Itt egy remek edző, egy csili – villi új stadion, egy fiatalodó, újjá épülő csapat, és nem mellesleg egy jóbarát: Karim Benzema. Mindezek együtt azon tényezők, melyek őt vonzzák, ha egy Haaland még ide érkezik, csak hab a tortán.

Ha most lehunyjuk szemeinket, és elképzeljük, hogy egy Mbappe – Haaland – Hazard / Bale / Benzema alkotta támadósor indul a kapu felé… HABFEHÉRBEN!

És megtörténik. Az idő nekünk dolgozik, ez most különösen igaz. Florentino Pérez pedig a vezérkarral előkészített mindent, pénz, paripa, fegyver rendelkezésre áll. Idén Mbappe és jövőre Haaland, vagy fordítva? Tökmindegy. Új Galactico épül, és a korona a helyén marad. Az nem véletlenül van a mi címerünkön!

Források és kép: a Marca cikkei.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOSEGYÉB
Courtois árnyékában

Leave a Reply