Mbappe érkezhet!

Több külföldi hírportál lebegtette meg tegnap azt, miszerint Kilyan Mbappe ismét elutasította az ajánlatot, amit a PSG elé rakott. Határozottan kijelentette, hogy távozni akar. És ez már a klub elnökének és tulajdonosának is az utolsó csepp volt a pohárban. Elengedik, úgy néz ki.

Az új szerződés részletei, amivel megkínálták, természetesen megint magasabb fizetést tartalmaz, de a francia futballista számára ez nem döntő tényező. A keretben elfoglalt helye, ami inkább nem megfelelő neki, hiszen még mindig Neymar és most már Messi is elé van helyezve.

Egyértelmű, hogy Mbappe azok után, hogy a francia főváros szállást adott Messinek és Ramosnak, immár őrá az eddigieknél is kevesebb fény vetül. Na meg nem lényegtelen az sem, mikor mennyi játékidőt kap, mikor kikkel kell a pályán játszania, hiszen vannak céljai.

Egyrészt elképzelései ellen van, hogy a PSG történelmet akar vásárolni, tudja, hogy azt megteremteni kell. Másrészt – akárcsak példaképének, Cristiano Ronaldonak – neki is vannak egyéni céljai.

Ő a Real Madrid történelmének szeretne a része lenni. Egy olyan névsorhoz akar kerülni, ami sehol a világon nincs, csak Madridban. Másrészt sose volt senki számára titok, hogy ez a fiú aranylasztira vágyik.

Amennyiben mégis kényszeríti a klub a maradásra, akár egész szezonban hajlandó a lelátón ülni. Talán sose látott események zajlanak most ott, amit senki sem ért.

A PSG jelenleg – hozzávetőleges számítás szerint – 50 millió euróval lépte túl a fizetési plafont. És ehhez jön még az, hogy nagyon bő a keretük, muszáj eladniuk. Egyetlen játékos akar távozni: Mbappe.

Párizs most hajlik már a tegnapi hírek szerint arra, hogy megfelelő ajánlat esetén elengedje, noha készen voltak a terveik. Pocchetino három játékossal nem számol a továbbiakban: Kurzawa, Rafinha és Sarabia azok, akiktől szabadulna.

Madrid eközben figyel, amennyiben a hátralévő egy hét alatt lehetőség van elhozni Mbappet, meg fogják tenni az ajánlatot. Természetesen közben eladni is szeretne, olyan játékosok bevonhatók lennének, akikkel Ancelotti nem számol.

Mbappe ilyen közel sose volt ahhoz, hogy szabadon távozhasson, és talán már ezen a héten meg is kezdődnek a tárgyalások. Hiszen vannak klubok, akik szintén szeretnék, de valószínű, hogy lépést se lesz idejük, módjuk tenni, a franciák oda engedik, ahova évek óta vágyik: a Real Madridba.

Források: Diario Sport, AS, kép: AS.

Talán ezek is érdekelhetnek:

EGYÉB
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply