Leonardo: Mbappé távozni akar, de csak a mi feltételeink szerint mehet

A PSG sportigazgatója az RMC-nek adott interjújában erősítette meg azt a hírt, hogy Kylian Mbappé valóban távozni akar, és távozik is, a kérdés már csak az, hogy mikor és mennyiért.


Mikor már azt hinnénk, hogy véget is ért az Mbappért folyó harc – hisz a PSG tisztázta szándékait, és közölte, hogy idén semmiképp sem fogják eladni legnagyobb sztárjukat – akkor gyorsultak fel az események, köszönheten Florentino Péreznek.

Tegnap látott napvilágot az a hír, mely szerint a Real Madrid egy 160 millió eurós ajánlatot tett a francia támadóért, azonban a PSG ezt elutasította. Először mindenki csak pletykaként kezelte ezt a hírt, azonban biztosak lehetünk: igaz! A PSG sportigazgatója, Leonardo hivatalosan is megerősítette ma, ezt hoztuk el most.

„Nem tartjuk megfelelőnek az ajánlatot. Nem tudom megerősíteni a valódi összeget, de 160 millió euró körül van. Ez kevesebb, mint amit mi (180 millió euró) fizettünk érte 2017-ben. Ennél többet szeretnénk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy Mbappé velünk maradjon, és egy héttel az átigazolási piac bezárása előtt nem fogjuk megváltoztatni a terveinket. Kylian a projektünk középpontja, de nem áll felette. De ha megy, akkor a mi feltételeink szerint fog menni. Ha távozni akar, távozzon, de kizárólag úgy, ahogy mi akarjuk, mint minden más játékos esetében.”

„A PSG mindig is azon volt, hogy megtartsa Mbappét. Ahogy most is, úgy az elmúlt két évben is. Két hónappal ezelőtt nagyon nagy ajánlatot tettünk az asztalára. Egyet, amivel a legjobban kereső játékosaink közé tartozna, valamint egy másikat, amivel azok fölé. Úgy látom a Real Madrid stratégiája az, hogy nálunk legyen meg az elutasítás, ők peddig ezzel elérik azt, hogy mindent megtettek és jövőre teljesen ingyen fog hozzájuk kerülni Mbappé. A Real már két éve ezt csinálja, ez pedig inkorrekt és illegális is, hisz a játékossal is felvették a kapcsolatot. Ez elfogadhatatlan, és egyáltalán nem helyes velünk szemben.”

„És ennek a stratégiának a bizonyítéka az, hogy egy ajánlatot küldenek hét nappal az átigazolási piac előtt, majd megmutatják azt Kyliannak, hogy ők mindent megtettek, de mi elutasítottuk őket, majd elkezdenek vele jövőre tárgyalni. Nem vesszük figyelembe az első ajánlatot, amely messze elmarad attól, amelyet mi fizettünk érte 18 évesen. Nem fogunk eladni egy játékost kevesebbért. Jobb ajánlatot várunk, hisz a pénz egy részével tartozunk a Monacónak is.”

„Nemet mondtunk a Madridnak. Azóta nem kaptunk új ajánlatot. Soha nem akartuk, hogy elmenjen, sőt komoly ajánlatokat adtunk neki. A játékos azt is megígérte nekünk, hogy soha nem hagyja el a PSG-t ingyen, de mégis úgy tűnik, hogy ennek a stratégiának köszönhetően ingyen fog távozni.”

„Mi nem a sajtón keresztül tárgyalunk. A Real Madrid a sajtót használja a tárgyaláshoz, mi nem. Nem tudom mit gondol a Real Madrid, de azt tudják, hogy fizetnünk kell a Monacónak még 35 millió eurót. Tudom, hogy az emberek azt mondják, hogy én el akarom őt adni, Nasser (a PSG elnöke – a szerk.) pedig nem. Ez nem igaz. Mindketten ugyanazon a véleményen vagyunk. Ha valaki távozni akar, nem mondunk nemet, de csakis a mi feltételeink szerint mehet. Meglátjuk, hogy mi lesz.”

„Őszintén szólva nem vagyunk boldogok. De semmi és senki nem akadályoz meg minket abban, hogy teljesítsük az álmunkat. Egy év van hátra a szerződéséből, és ajánlata is, amit nem akar elfogadni. Ezzel mindenki tisztában van. „Nem tervezünk újabb tárgyalásokat a Madriddal. Augusztus 31-ig tart az átigazolási piac. Nincs B tervünk, nem is készülünk semmire a piacon. Azt akarjuk, hogy maradjon és hosszabbítson. Egy kiváló hangulatot teremtettünk a klubon belül, és nem fogjuk hagyni, hogy ezt bárki elrontsa.”


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
Hivatalos közlemény: Lunin
ÁLTALÁNOSNYILATKOZATOK

Leave a Reply