A világ sportsajtója szerint is a Mbappe-ügy botrány

Mivel kezdhetném a napjaim, természetesen azzal, hogy körbe nézzek, mit írnak a külföldi oldalak a PSG – Real Madrid konfliktusról, melyet Kylian Mbappe átigazolása gerjesztett.

A történet röviden összefoglalva:

  • Mbappe már a 2017-ben Párizsba igazolásakor megállapodott Leonardoval, a PSG sportigazgatójával és el-Khelaifivel, a klub elnökével, hogy amennyiben a Real Madrid ajánlatot tesz érte, leülnek tárgyalni a madridiakkal.
  • A játékos szerződése jövő nyáron jár le, azaz januártól szabadon tárgyalhat más klubokkal, és előszerződést köthet, ingyen távozhat a szezon végén.
  • Mbappe az elmúlt 10 hónap során hat hosszabbítási ajánlatot is elutasított. Az utolsót éppen az elmúlt héten, és egyúttal kérte a franciákat, hogy vegyék fel a kapcsolatot a Real Madriddal, és kezdjenek tárgyalni a transzferről.
  • A Real Madrid 160 millió eurós ajánlatot tett a játékjogáért.
  • Mindezidáig a PSG hivatalosan nem válaszolt a Real Madrid ajánlatára.

De. Leonardo tegnap olyan nyilatkozatot tett a sajtóban, ami nagyon meglepte a madridiakat. Egyrészt mivel a klub hivatalosan nem válaszolt, és ha nem is fogadják el a 160 milliós árat, a válaszadást nem a sajtón keresztül szokás megtenni. A Real Madrid döbbenten olvasta ezeket a mondatokat. Hiszen ez semmiképp sem tekinthető hivatalos válaszadásnak, másrészt a nyilatkozat nem is burkoltan durva, teljesen ellentétes az eddigi hangnemnek a klubok között.

Másrészt Florentino Pérez és el-Khelaifi kapcsolata mindezidáig nemhogy jó, de már – már barátainak is volt mondható. Semmilyen hír nincs arról, hogy ők ketten beszéltek-e akár telefonon, bármilyen formában. Hiszen a végső szót majd minden bizonnyal nem Leonardo fogja kimondani.

A PSG vezetése – mint azt tegnapi cikkünkben megírtuk – teljes mértékben El-Khelaifire van bízva a többségi tulajdonos, a katari emír által. Egy Mbappe jelentőségű játékos eladásáról teljesen biztos, hogy egyeztetnek. Így Leonardo elmondhatja a saját véleményét, de nem beszélhet úgy mintha az a klub álláspontja lenne hivatalosan.

Minden valószínűség szerint, amennyiben a PSG hivatalosan is elutasítja a felajánlott összeget, a Real Madrid új ajánlatot fog tenni. Ez lehet akár magasabb összegű, lehet akár valamelyik játékos bevonásával, de nem sajtóban üzengetve.

Különben a spanyolok nyugodtak, hiszen az írott és íratlan szabályokat betartva tették meg első ajánlatukat. Majd amennyiben a PSG is ugyanezt megteszi, és hivatalosan ad választ, a történetet ott folytatják. Nyugodtak, írták. Ezt most én nem hiszem el!

Fabrizio Romano kitett egy posztot, amiben a PSG hivatalosnak mondott nyilatkozatát osztotta meg, de a párizsi klub ezen sorait sehol máshol nem találtam (ettől függetlenül tudjuk, hogy Fabrizio értesülései 89%-ban helytállóak).

Nos, ebben a posztban a francia klub nem mást állít, mint hogy a Real Madrid 160 milliós ajánlatát elutasították, és nem kaptak azóta új megkeresést. Amennyiben nekik is megfelelő árat mond a spanyol klub, úgy Mbappe távozhat. De nem minden áron akarnak tőle megszabadulni, szeretnék, ha ott maradna.

Szintén Fabrizio tegnap este még egy rövid videót is kitett a saját csatornáján, ebben zanzásítva a sztorit, és ő is kiemelten figyelemmel kíséri a sztorit:

https://m.youtube.com/watch?v=-tgo_YPDBAo&feature=youtu.be
„Crazy Days” – mondja Fabrizio.

Most fussunk egyet a saját fejünkben. Ezek itt mind sajtóhírek. Állítások, nyilatkozatok. Egyfajta üzengetés (f@rokméregetés-bocsánat!) két olyan klub között, akiknek a viszonya mindeddig felhőtlen volt.

Ma este Isztambulban lesz a Bajnokok Ligája sorsolása (M4 Sport 18,00), ahol jelen lesz Florentino Pérez és el-Khelaifi is. A Marca tegnapi cikke tette fel azt a kérdést, hogy miért nincs Pérez Párizsban, hogy egy ekkora horderejű átigazolásról személyesen tárgyaljon. Ezért nincs ott. Ameddig a két klub álláspontja nem közelít, nincs tárgyalási alap.

Ha a mai napon a Real Madrid új ajánlatot tesz, este erre VÉLEMÉNYT mondhat el-Khelaifi. Választ persze csakis a hivatalos csatornán keresztül, de ma sorsdöntő este elé nézünk. Természetesen a csoportkör sorsolása miatt is.

Aztán ott vannak a különböző online műsorok. Olyan oldalak, amik jelen pillanatban percről perce külön csak ezzel az átigazolással foglalkoznak. Neves sportírók, ismert szakértők véleménye. Ezek is mind azt mondják, hogy a megegyezés létre fog jönni nagyon hamar, akár ezen a héten.

Utoljára hagyom azon tapasztalataim, melyben a rajongók véleményeit olvasva szereztem. Akár a sportoldalak olvasóit szavaztatták meg, akár a közösségi oldalakon olvastam a véleményeket, a drukkerek nagyobb többségi válaszai szerint Mbappe még most érkezni fog.

Én is ezt mondom, ha a logika, az észérvek mentén haladok. Hiszen csupán 4 hónap választja el a PSG-t attól, hogy elengedje egyik legnagyobb sztárját – ingyen. A klub felszabadította már a keretben a helyét, Odriozolat kölcsön adták egy évre a Fiorentinanak.

Források: AS, Marca, Fabrizio Romano, Diario Sport, José Felix Díaz – El Chiringuito.

Kiemelt kép: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOSNYILATKOZATOK
BAJNOKOK LIGÁJA

Leave a Reply