Nem véletlen történtek a szerződéshosszabbítások

Thibaut Courtois és Fede Valverde azok között, akik új – hosszútávú kontraktst írtak alá.


A Real Madrid azon törekvése, hogy biztosítsa legfontosabb játékosainak jövőjét: mind része a PSG elleni stratégiának. Mindezek középpontjában Kylian Mbappé áll. A Real Madrid aggódik amiatt, hogy a francia csapat vezetői egy esetleges „megtorlásba” kezdenek, amirt sikerül(t) Mbappét Madridba csábítani – azaz játkékosokat követelnek az üzlet részeként.

Az elmúlt három hónapban olyan játékosok szerződése került meghosszabbításra, mint: Modric (2022), Lucas (2024), Nacho (2023), Carvajal (2025), Courtois (2026), Benzema (2023) és Fede Valverde (2027). A vezetőség ezen cselekvése rendkívül jó és profi, tekintettel arra, amit Leonardo elmondott a tegnapi nyilatkozatában.

„A Madrid viselkedése tiszteletlen, inkorrekt, elfogadhatatlan és illegális.” – mondta a párizsiak sportigazgatója.

Minden pontosan úgy van időzítve, ahogyan azt Florenino Pérez eltervezte. Az Mbappéért folytatott harc utolsó pillanatban hosszabbítani kell minden egyes kulcsjátékossal, hogy a franciáknak lehetőségük se legyen ezeket a játékosokat kérni az üzlet részeként.

A jelenlegi helyzet szerint csupán négy játékosnak nincs hossztávú szerződése, azaz nem tekinthető a klub jövőjének: Isco, Marcelo, Gareth Bale – valamint még ide sorolható Luka Modric is, aki ugyan egyéves hosszabbítást írt alá, de az ő esete más 36 esztendősen.

Az összes másik játékos a klub kezében van, és nem csak a hosszú szerződések miatt, hanem a bizonyos záradékok miatt. A legtöbb esetben minden játékos kontraktusába 750 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, ez alól kivétel Benzema és Valverde, akik 1 billió euró a kivásárlási áruk.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOSBAJNOKOK LIGÁJA
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply