Miért maradt Mariano Madridban?

Miután lezárult a transzfer ablak, szerte röppent a hír, hogy Mariano Díaz marad a Real Madrid játékosa. Az oldalak szerint nem volt hajlandó a távozásra. Most Mariano ügynöke, David Aranda tisztázta az utolsó napon történeteket.

Carlo Ancelotti nem számít Díazra a szezon során, így a klub örömmel vette a Valencia érdeklődését. El is kezdték a tárgyalásokat, és mind a három fél- a Valencia, a Real Madrid és maga Mariano is – megállapodtak.

„Mariano izgatott volt, megértette, hogy ez a legjobb lehetőség a számára, hogy elegendő játékidőhöz jusson a következő szezonban. Tudta, hogy ez a legjobb lépés. De hirtelen megszakadt a kommunikáció a Valenciával. Nagyon meglepődtünk, de nem akartunk találgatásokba bonyolódni. Nem tudjuk, mi történt. Csak egyszerűen leállt minden. „-mondta Aranda a Radio Marcanak.

Az utolsó pillanatban lépett a képbe a Rayo Vallencao. Az elnök hívott minket, de Mariano nem akart élni ezzel a lehetőséggel. Pérez az utolsó negyedórában is tárgyalt, mindent megtett, de nem sikerült. Pedig több klub is érdeklődött, amikor megtudták, hogy a Valencia már nincs a képben. Az elnök az utolsó tizenöt percben is tárgyalt, mindent megpróbált.” – mesélte el.

Mariano Diaz szerződése 2023-ig szól, miután 2018-ban csatlakozott az első csapathoz. De egyik edző idején sem tudott magának stabil helyet kiharcolni a keretben. Most viszont Aranda visszautasította azokat a vádakat, miszerint Mariano csak a pénzen ül munka nélkül Madridban.

„Ez nem a kénylemről szól, hiszen Madrid nem az otthona. Ő barcelonai, a családja ott él, neki nem a kényelem a szempont, az a pech, hogy a keretben nem tudja leküzdeni Benzemat és Jovicot, ezért is szeretett volna távozni.”

Talán a téli átigazolási szezonban létrejöhet valamelyik érdekelt klubbal egy mindenki számára megfelelő lehetőség, és Mariano tovább tud lépni. Addig is az edzéseket leszámítva javarészt a kispadon, rosszabb esetben a lelátón ül, és a fent leírtak tükrében mindenki megérti talán, hogy ez neki se jó.

(Ezúton magam is meg kell kövessem, jópár poszt alatt javasoltam, hogy vetessenek vele bérletet, hiszen néző lesz csak. Most tudom, hogy elhamarkodott volt a véleményem. Elnézést. És sok sikert majd a jövőben Mariano! – a szerk.)

Forrás: Marca és AS, kép:Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

MÉDIAVÁLOGATOTT
BAJNOKOK LIGÁJA

Leave a Reply