Pérez Valentin napja: vacsora el-Khelaifi-vel Párizsban

Holnap a PSG és a Real Madrid szembe néz egymással a Bajnokok Ligájában.

A Parc des Princes-i nagy BL-meccs előtt a két klub elnöke úgy döntött, hogy találkoznak, ami egyben a Bajnokok Ligája protokollja is, a világ egyik legjobb párizsi éttermében. José Felix Diaz (El Chiringuito TV) azt állítja, hogy Mbappe lesz a vita fő témája, mivel az elnökök célja, hogy tisztázzák a levegőt a játékos jövőjét illetően.

Sztárok csatája várható

A mai vacsorán viszont a szokásos udvariaskodás akár el is maradhat. Hiszen a régi jó viszony igencsak megromlott a két klub vezetése között Kylian Mbappe szerződtetése miatt.

Miután a PSG sorra elutasította a Real Madrid ajánlatait a játékos szerződtetése iránt, sőt, az utolsó, 200 millió eurós ajánlatra nem is válaszoltak, majd a franciák sportigazgatója, Leonardo haragos hangvételben nyilatkozott a Real Madridról, a két klubvezetés igencsak elhidegült egymástól, noha korábban híresen jó volt a kapcsolat közöttük.

Soha a futball történelmében nem érkezett ekkora, rekord összegű ajánlat egy lejáró szerződésű játékosért, amilyet a Real Madrid tett a PSG-nek. Miután a párizsiak nem reagáltak, a királyiak mostantól szabadon tárgyalhatnának Mbappeval. Ezt eddig azért nem tették meg nyilvánosan, hogy ezzel ne szítsák tovább a feszültséget. Kylian Mbappe ugyanígy gondolkodik, és mindezidáig nem történt hivatalos bejelentés a jövőjét illetően.

Természetesen nyílt titok mostanra, hogy a francia támadó minden álma az volt, hogy a Real Madrid mezét viselje, és a háttérben valószínűleg meg is állapodott már a klubbal. Ez a hír is kiszivárgott mostanra.

A ma esti vacsora alatt Florentino Pérez szeretne a francia klub elnökével egy békés kompromisszumot kötni, és befejezni a kommentháborút.

Valójában a szerva Madridban pattog, hiszen Mbappe szabadon igazolható, és a BL továbbjutás amennyiben nem jön össze a PSG-nek, akár most, a szezon közepén is nyugodtan bejelentheti a távozását.

Eközben Párizsban a klub szurkolói a Rennes elleni bajnoki alkalmával nagy transzparenseket lengettek a lelátón, amiken az elégedetlenségüknek adtak hangot („Túlfizetett zsoldosok „). Valóban, a sztárfocistákkal teletűzdelt csapat nem mutat szignifikáns fölényt a bajnokságban, így az egyetlen reményük, hogy ne csúfos kudarc legyen a rengeteg sztárjátékos párizsi kirakatba való kitömése az, hogy a Bajnokok Ligájában sikeresek lesznek.

„Túlfizetett zsoldosok”

Ezt persze holnap este a Real Madrid szeretné megakadályozni, és már az első összecsapáson győzelmet aratni, hogy a Bernabéuban március 9-én lezárják a PSG idei Bajnokok Ligájában való menetelését.

Marca, kiemelt képek Marca és Facebook.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply