Ki az a Vinícius Tobías, a Real Madrid legújabb igazolása?

Hivatalos bejelentés ugyan még nincs, de bármelyik percben érkezhet a kommuniké.


A Real Madrid brazil jobbhátvédet szerződtetett Vinícius Tobías személyében, aki a Shakhtar Donetsktől érkezik kölcsönbe. A 18 esztendős játékos érkezését minden neves újságíró, szaklap és transzferguru megerősítette. A Blancóknak 18 millió eurós vásárlási joguk lesz Viníciusra.

A szerződtetése akkor lesz hivatalos, ha a játékos minden szigorú orvosi vizsgálaton átesett. Reinier Jesushoz és Martin Ödegaardhoz hasonlóan ő is az első csapattal fog edzeni, azonban elsősorban a Castilla játékosa lesz. Az ukrán-orosz helyzet miatt a FIFA egy új szabályt hozott, mi szerint ukrán csapatoktól bármikor szabadon igazolhatnak át játékosok egyik csapatból a másikba, ezért lehetséges már most a transzfer.

Egyéb hírek szerint Vinícius szerződtetésében érdekelt volt az Atlético Madrid, a Manchester City és a Manchester United is, azonban ő a Real Madridnak mondott igent.

Vinícius Tobías február 23-án töltötte be 18. életévét. A Real Madrid úgy gondolta, hogy jó opció lesz egy újabb tehetséges brazil szerződtetése, mivel a piacon jelenleg nincs olyan szintű jobbhátvéd, aki mozdítható. Tudni érdemes, hogy a fiatal játékos még nem mutatkozhatott be profi szinten, csupán most januárban írt alá a Shakhtarhoz. Előző klubja, az Internacional 6 millió eurót kapott érte.

Hírnevet a brazil ifjúsági ligában és az U17-es nemzeti csapatban szerzett magának.


forrás: managingmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply