Marcelo, itt a történelmi nap!

A mai Espanyol elleni mérkőzés egyszerre lesz a Real Madrid 35. La Liga címe és Marcelo történelmi napja is. A Kapitány 16 szezon után fejezi be madridi pályafutását, a klub leg sikeresebb játékosaként a június 30-án lejáró szerződésével.

Marcelo ma délután nagy eséllyel viselheti is az oly megérdemelt karszalagot, Ancelotti valószínűleg be fogja tenni a keretbe. Egy tökéletes, nagyon nagy ívű madridi pályafutás gyönyörű lezárása ez. Méltó M12 és a Királyi Gárda történetéhez.

A tavaly januári Szuperkupával lett egyenlő Gento sikereivel Marcelo, 23 alkalommal ünnepelhetett. Amennyiben ma döntetlennel vagy győzelemmel zárul a mérkőzés, a Kapitány lesz a buli királya. Abba belegondolni, hogy a jövő héten még egy Bajnokok Ligája elődöntő vár a csapatra, ahol van esély a továbbjutásra, borzongató. Biztos, hogy rekord van születőben, de nem biztos, hogy a végső.

Marcelo 4 Bajnokok Ligája, 4 Klubvilágbajnokság, 3 Európai Szuperkupa, 5 La Liga, 2 Király Kupa és 5 Spanyol Szuperkupa megszerezésében segítette a csapatot 2006-os érkezése óta.

Kép:Marca

Marcelo történelmet ír, de a Real Madrid játékosai közül is többen vannak a keretben, akiknek a teljesítménye lenyűgöző. Benzemának a 21., Nacho és Modric a 18., Isco, Bale és Carvajal a 17., Kroos és Casemiro a 15. címüket nyerhetik el ma este fehér mezben.

És ehhez nem kell több, mint egy döntetlen. Persze győzelemmel ünnepelni az igazi, de a jövő szerdai BL elődöntő visszavágója előtt egyáltalán nem fogunk haragudni akkor sem, ha nem hajtják csapágyasra magukat a srácok. Na meg nem lenne probléma, ha már többen nem sérülnének le. Szóval máskor szokták mondani, hogy „idegenben jó az x”, de ez esetben itthon is jó az, csak legyen meg.

Akkor az Atlético Madrid ellen elviekben sorfal előtt vonulhatnak a pályára a fiúk a Wandában. Szép lenne az is, igazi dicsőség ha Simeone csapata megadná.

Hala Madrid y Nada Mas!

A’por la 35!

Forrás Marca, kiemelt kép: medium.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply