Nem a régi, de egy új Hazard

Sokat foglalkozik a sajtó mostanában az átigazolásokkal, noha a transzferablak még nem nyílt ki. De éppen olyan sokat foglalkoztat mindenkit néhány játékos sorsa, akiknek lejár a szerződése az idén vagy jövő nyáron, hiszen ezek sorsa is eldőlhet hamarosan.

Eden Hazard az, akiről szinte teljesen ellentétes a véleménye a klubnak és a társainak, mint a fehér szurkolóknak. Miközben néhányan a drukkerek közül akár durván is fogalmazzák meg a véleményüket, Eden Hazard higgadtan végig ülte a szezont a kispadon, alig kapva perceket Ancelottitól.

Aztán ismét baj történt, a már sok gondot okozó lemez egyik csavarja kilazult, nem először vetve fel annak a szükségességét, hogy legyen eltávolítva.

Tavaly is felmerült már ez a gondolat, és Hazard hajlott volna a műtétre, de akkor a csapat orvosai lebeszélték róla. Idén viszont nem tudták vagy nem is akarták, de Hazard a műtét mellett döntött – és a jelek szerint nagyon jól tette. A vártnál is jobban, és főleg rövidebb idő alatt épült fel. Az orvosok előre három hónap rehabilitációt jósoltak, de néhány héttel a műtétje után már a csapattal edzett.

Carlo Ancelotti ígérete szerint a Cadiz elleni mérkőzésen már néhány percet kapni is fog a pályán. Igaz, a Bajnokok Ligája döntőn még minden valószínűség szerint nem kaphat komoly szerepet, de az, hogy a március 29-én lezajlott műtét után már keretben lehet, nagyon pozitív előjel.

Sokan a klub vezetőségében is azon a véleményen voltak, hogy Hazard madridi ideje ennyi volt, és a nyáron keresnek neki másik csapatot, vételárához képest aprópénzért. De Eden Hazardnak teljesen más a véleménye.

Már korábban is úgy nyilatkozott a testvére, Thorgen Hazard, hogy Eden feltett szándéka maradni. Szeretne egy utolsó esélyt, hogy megmutathassa, nem volt kidobott pénz amit a klub belé fektetett.

A szerződése még egy szezonra, 2023-ig szól, tehát nincs szó arról, hogy kénytelen lenne elmenni ha akar, ha nem. És nem akar. Hazard számára két fontos cél volt: az egyik, hogy a felépülésének az idejét lerövidítse, a másik pedig az, hogy ne kelljen elhagynia a klubot.

A társai támogatását pedig maximálisan megkapja. Mindenki örömmel látja őt a pályán. Mindenki szereti, és együtt éreznek vele, hiszen a november 29-én elszenvedett sérülése óta a poklot élte át.

De közben teljes szívével drukkolt a csapatnak, és a társai drukkoltak neki. Hazard madridista, ezt most már sokadszor megmutatta. Viselkedésével és hozzáállásával megszeretette magát.

Minden alkalommal volt egy kedves szava Viniciushoz vagy Rodrygohoz, ha bármelyiknek valami nem úgy sikerült, és elkeseredett. De éppen úgy kitörő örömmel ünnepelte a sikereket is. Hiába volt éppen frissen műtve a bokája, a csoportképeken mindig megjelent, egyetlen alkalmat sem hagyott ki, amikor a csapatnak fontos pillanatai voltak. Se a klubnak, se a társainak, se az edzőknek nincs egyetlen panasza se a viselkedésére.

Eden Hazard ott volt a csapatbuszon amikor a Cibelesen ünnepelte a csapat a 35.bajnoki címét, sőt, a mérkőzésre a gyerekeit és a feleségét is elvitte, hogy ők is részesei lehessenek az ünneplésnek. Eden a körmeit tövig rágva izgulta végig a játékoskijáróban a Manchester City elleni meccs utolsó pillanatait. Eden Hazard minden pillanatát a szezonnak olyan maximális odaadással élte át, mintha nem is a tartlaék tartalékát jelentette volna Ancelotti számára.

A többiekkel ünnepelt a Cibelesen (kép: Marca)

Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya számára nem is kérdés, hogy Hazard ott lesz Katarban. A belga tizenegy kapitánya, és Martínez szerint akkor is elvinné, ha nem lenne játékra alkalmas. Hiszen jelenléte sokat jelent a társainak, mentálisan is nélkülözhetetlen a számukra.

És vakon hisz a játékosban, biztos benne, hogy Hazard javítani fog a teljesítményén. Ha nem is tér vissza soha a Chelsea-ből megismert Eden Hazard, de egy nagyon jó Eden Hazardot fogunk még a pályán látni. Egy olyan Hazardot, aki a szükséges pillanatokban képes lesz a változást hozni. Egy figyelemre méltó játékos, aki nem adja fel.

Eden Hazard maradni szeretne Madridban. Esze ágában sincs a hátsó ajtón távozni lehajtott fejjel. Mert Eden Hazard kitartó, versenyző, képes saját magát is legyőzni. Amennyiben a pályán is rátalál erre a hitre és önbizalomra, Eden Hazard lesz a győztes. Szeretné még hallani, hogy a nevét a Bernabéuban visszhangozza a lelátó, és ez a harmadik cél, amit el szeretne érni. Tekintve az első kettőért megtett erőfeszítéseit, sikerül is majd neki.

Hala Eden Hazard!

Forrás Marca, kiemelt kép Sportbible

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply