Játékosok akik szerződtetése végül nem sikerült a Real Madridnak

Nem az Mbappé-saga az egyetlen, amely rémálommá vált és végül nem sikerült a Real Madridnak, azaz Florentino Péreznek.


Amikor a Real Madrid hív fel, nehéz nemet mondani. Akkor még inkább, amikor maga Florentino Pérez rajong érted és szeretne Madridba csábítani. Nem Kylian Mbappé az egyetlen játékos, akit nagyon szeretett volna a Real Madrid, de végül nem jött létre a transzfer.

David Villa, Erling Haaland, Massimiliano Allegri, Franck Ribéry. Több olyan eset is van, akiket végül nem sikerült Spanyolországba csábítani.

Villa: Pérez új Real Madridjának az „A” terve 2009-ben

Florentino Pérez 2009-ben lett a Real Madrid elnöke és egy új Galaktikus-projektet készített el: Cristiano Ronaldo, Kaká és.. David Villa. A Valencia akkori támadójára esett Pérez választása. A spanyol nagyon közel állt ahhoz, hogy a Real Madrid játékosa legyen. Időközben változás történt a Valencia elnökségében, amelynek értelmében leálltak a tárgyalások és a Villa-transzfer a kútba esett. A következő szezonban Villa a Barcelona játékosa lett, helyére pedig Karim Benzema érkezett Madridba. Úgy tűnik, hogy az idő őt igazolta, bár nem ő volt az első választása Péreznek.

Franck Ribéry: egy vacsora volt a hibás

A Bundesliga legjobb játékosa volt. Néhány esztendővel később, 2013-ban pedig harmadik lett az Aranylabda-voksoláson. Franck Ribéry egy másik vágy volt Pérez számára. A Real Madrid hajlandó lett volna 80 millió eurót is fizetni érte, a Bayern München azonban nem volt hajlandó megválni játékosától. A delegáció pedig tudta, hogy kit kell meggyőzni, hogy az átigazolás végül ne jöjjön létre. Uli Hoeness korábban elmondta, hogy egy bizonyos vacsora mindent megváltoztatott.

„Amikor 2010-ben úgy tűnt, hogy Ribéry Bayern-története véget ér, ügynöke többé-kevésbé eladták a Real Madridnak. Meghívtuk őt és feleségét, Wahibát, hogy vacsorázzanak velünk. Az este csodálatos volt, éjfélkor pedig megszólalt Whiba: Franck, Münchenben maradunk!”

David De Gea: a híres fax eset

David De Geát Keylor Navas mellé szánta a vezetőség. 2015 augusztusának utolsó napján minden úgy tűnt, hogy a Manchester United és a Real Madrid mindenben megállapodott egymással. Az óra 00:00-t ütött, azonban nem érkezett meg a hivatalos papírok a klubok részéről a fax miatt. Végül az United leállította az üzletet, így Keylor Navas maradt a Real Madrid hálóőre, aki töb Bajnokok Ligája trófea nyerésében és oroszlánszerepet vállalt.

Erling Haaland: sikertelen szerződés

Ő volt a másik játékos, akit Florentino Pérez kiválasztott legújabb projektjéhez. A rendkívül ígéretes norvég csatár elsősorban a Real Madridban szeretett volna játszani, azonban a folyamatos sérülései és az ügynökei, családja általi pénzügyi követelések irreálisak voltak a vezetőség számára. Haaland végül a Manchester City játékosa lett, 75 millió euróért.

+1. Massimiliano Allegri: Ancelotti helyett őt preferálta elsősorban Pérez

Mikor Zinédine Zidane úgy döntött, hogy újra elhagyja a Real Madrid kispadját, Péreznek volt ideje új vezetőedző után néznie. Carlo Ancelotti előtt prioritást élvezett Massimiliano Allegri, szinte már a megállapodás is megszületett. Allegri az utolsó pillanatban utasította vissza Pérez ajánlatot, hogy visszatérhessen a Juventushoz.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply