Alaba és Militao: a győzelem szövetsége egy éves

2021 augusztus 28-án debütált az Alaba – Militao páros a Real Madrid védelmében.

Az elmúlt szezonban 38 meccset játszottak közösen, ebből 28 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség. Ebben a szezonban 2 meccset játszottak közösen, két győzelem, egy cím, az Európai Szuperkupa.

Ragyogó egy év, nem is vitás, a szurkolók hamar megnyugodtak. Méltó utódai Ramosnak és Varanenak. Az első naptól kezdve működött a kémia közöttük, mint egy pár kesztyű két fele.

Miközben tavaly tavasszal a madridisták kétségbeesve nézték Ramos zokogó búcsúját a Real Madrid Cityben, Florentino Pérez fejében talán már készen volt a terv, hogy Alaba érkezése betöltheti a keletkezett űrt. De talán még ő se gondolta, hogy az osztrák – brazil duó ilyen példásan oldja meg a feladatot, ami nagymértékben járult hozzá a Real Madrid tavalyi sikereihez. Spanyol Szuperkupa, La Liga, Bajnokok Ligája és az idei szezon első diadala, a Szuperkupa győzelem mind megmutatta, hogy a kettős abszolút telitalálat.

A tegnapi mérkőzésen jubiláló duó előtt reméljük, hogy még sok ilyen sikeres szezon áll. Egy fantasztikus kettős, akiket megszeretni igazán nem kellett sok idő.

Folytassák, kérem!

Kép, statisztika: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÉlő közvetítésKiemeltNYILATKOZATOK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply