A Real Madrid jelene a jövője, avagy a verhetetlenek

100%. Abszolút és megkérdőjelezhetetlen a csapat teljesítménye, ami a tavalyi szezonban a végéig, a Bajnokok Ligájában a döntőig, majd a Szuperkupa döntőben is a győzelemig vitte a csapatot, és ott folytatódik a szezon elején.

Carlo Ancelotti nyilatkozatában most is, a tegnapi Betis elleni mérkőzés után is elmondta, hogy mennyire elégedett a fiúkkal. Ahogy fogalmazott, Kroos és Modric olyan szinten profik, hogy sose volt ilyen könnyű dolga játékosokkal, mint a két szenior középpályásunkkal.

A fiatalok pedig olyan szinten teljesítenek, ami mindenki számára megnyugtatóan mutatja meg, hogy Florentino Pérez az elmúlt években is zseniálisan igazolt, a minőséget hozva Madridba.

De ennél többet is. Ha az időben kicsit vissza utazunk, ugorjunk mindjárt 4 évet. Cristiano Ronaldo távozása után – ami egybe esett Zidane első távozásával-a csapat szenvedett egy szezonon keresztül. Edzők váltották egymást mindaddig, amíg Zidane a szívére hallgatva vissza nem tért, és mentette a menthetőt.

Ekkora datálható azon új sztárjaink érkezése, akik ekkor még nem igazán tudták meggyőzni a szurkolókat. Vinicius első szezonja azt mutatta mindenki számára, hogy ” nem Madrid szintű”, leírták és az azonnali eladását emlegették sokan.

Szerencsére Pérez akkoriban is, azóta is kitart mellette, és a bizalom mostanra kétségbevonhatatlanul megtérült. Szezonról szezonra jobban teljesít, mára magabiztosan, határozottan és felszabadultan játszik. Karim Benzemával tökéletes összhang alakult ki a pályán.

Ehhez a kettőshöz csatlakozik most a jelek szerint Rodrygo is. A tavalyi szezonban ő inkább a Bajnokok Ligájában tündökölt és a teljes madridista közösség mindörökké hálás lehet neki, amiért a döntőbe jutást bebiztosította.

Vinícius tegnap

Na de soroljuk tovább, kik is azok, akik mostanra hibátlanul pótolják az időközben távozott sztárokat.

Federico Valverde. Kevesen fogják azt írni kommentbe, de inkább senki sem, hogy ne itt lenne a helye. Azt, hogy remek középpályás, mára senki nem vonja kétségbe. Na de a szezon elején megmutatta azt is, hogy ha kell, akkor a támadósorban is lehet rá számítani. Ameddig Rodrygo nem volt 100% -osan felépülve a sérüléséből, és vissza nem edzette magát, addig Valverde pótolta őt Vinicius és Benzema oldalán. Lehet fanyalogni, de bizony a csapat győzött ezeken a mérkőzéseken is, és a Kicsi Madár abszolút nem hibázott, minden meccsen koncentrált, gyors és pontos.

Ha most azt írom le, hogy David Alaba és Camavinga, mindenki már úgy gondol rájuk, mint Spanyol Szuperkupa, Bajnokok Ligája, La Liga és Európai Szuperkupa győztesek. Senkiben nem az a kép ugrik fel, hogy alig több, mint egy éve még Camavinga Monaco, Alaba pedig Bayern München mezben játszott. Mindketten az első pillanattól úgy léptek a pályára, mintha mindig is a Real Madrid játékosai lettek volna. Éder Militaoval és Ferland Mendyvel is patent az összhang.

Micsoda nevek, igaz?!

Tchouameni Bernabéubeli bemutatkozása pedig felejthetetlen élményt adott tegnap délután mindenkinek. Nem véletlenül választották a mérkőzés játékosának.

Antonio Rüdiger. Wowww! Elfogult vagyok? Oké. Vállalom. Az vagyok, mert madridista vagyok. De Rüdiger lesz az elkövetkező évek olyan szintű védője, amilyen Sergio Ramos volt. Hogy lesz-e olyan legenda, lesz-e valaha kapitánya is a csapatnak, az persze előttem is még titok, de hogy taktikailag ismét a legjobbat szerezte meg Pérez, az azt hiszem mindenki számára nyilvánvaló.

Győzelem a Betis ellen, végre, megtört az öt éve tartó átok. Érdekesség, hogy a Betis játékosai megtapsolták az ellenfelet, respekt!

Nem hagyhatom ki azokat se a felsorolásból, akik idén nem kerültek fel a nagycsapathoz, de az én megérzésem szerint egy vagy két, maximum három szezon múlva érkezhetnek.

Elsősorban Peter Federicoval kezdeném, aki évek óta Raúl kezei alatt tündököl a Castillaban. Biztos vagyok benne, hogy ő Valverdehez hasonlóan a nagycsapatban fogja folytatni amikor annak eljön az ideje.

És Vinicius Tobias is ide fog érkezni, aki nem csak a Vinicius nevet, de a gólok számát is megduplázhatja majd. Iker Bravo szintén ezen a nyáron érkezett. Aki Vinicius Tobias Facebook oldalán körbenéz, azt fogja látni, hogy bizony hatalmas rajongója a nagycsapatnak, és lelkesen osztja meg a követőivel a nagycsapat és a Castilla játékosainak, csapatainak a posztjait. Igazi madridista.

Vinicius Tobias az amerikai túrán Rodrygoval. Nem véletlenül vitte Ancelotti ki Amerikába.

De nem hagyhatom ki Rafa Marín nevét se, hiszen az idén az Atlético Madrid ificsapatából átigazolt fiatalember is bizony minden okot megad, hogy a jövő egyik madridi játékosát lássuk benne.

Dotore, Latasa, Carlos Martinez még, akik ígéretes jövővel kecsegtetnek, a fent felsoroltak mind olyan szintű tehetségek, hogy amennyiben kitartásuk, szorgalmuk és alázatuk töretlen marad, na meg a klub nem látja úgy, hogy eladásukkal jár jobban, akkor a jövő biztosítékai.

Aki kíváncsi rájuk, akár a Facebookon is figyelheti az eredményeket, a Lá Fábrica del Real Madrid oldal bekövetésvel. Érdemes.

A jelenlegi csapat sikereinek három titka van: a remek edzői gárda Carlo Ancelotti vezetésével, a nagycsapatban a megfelelő, ideális aránya a szenioroknak és a tehetséges fiataloknak, és az, hogy az elmúlt években Florentino Pérez nem csupán tehetségeket, de abszolút madridistákat igazolt. Olyanokat, akik nem csupán zsoldosai a Királyi Gárdának, de szívükben, lelkünkben és fejükben is teljesen a klubnak szentelték magukat.

Emiatt is illeszkedtek be az öltözőben is egy pillanat alatt, ami a pályán mutatott játékon is látható.

A szezont remekül kezdték, de hosszú még a végéig, egy világbajnoksággal nehezített, félbeszakított 10 hónap elé nézünk. Reméljük, hogy a remek kezdet jó ómen, és a folytatás is ilyen lesz.

A képek a Real Madrid Facebook oldaláról vannak.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply