Real Madrid: Cristiano Ronaldo?

Amint nyilvánossá vált, hogy Cristiano Ronaldo szabadon igazolható – egészen pontosan jövő hét keddtől- a legtöbb madridista oldal és rengeteg drukker elkezdett arról írni, hogy a klub legendája visszatérhet egy fél évre.

Nem is volt ez annyira a földtől elrugaszkodott gondolatmenet. Hiszen Karim Benzema a szezon kezdete óta gyakran sérült, és mindössze a mérkőzések 50%-án tudott szerepelni. Jelenleg, a világverseny előtt egy nappal szenvedett izomszakadást. Azonnal visszatért Valdebebasba és megkezdte a rehabilitációját. De aggasztó a helyzet, hiszen eddig ritkán volt sérült, illetve inkább lekötözött ujjakkal játszott, mintsem kihagyja a mérkőzéseket. Az utóbbi időben azonban izompanaszai voltak. (Talán a tavalyi szezonban erőltette meg annyira magát, hogy az most nyújtja be a számlát?)

Ronaldo a Manchester Unitedel való szerződés megszünése után azonnal posztoltam azt a képet, ami a Real Madridban fejelt gólját ábrázolja a Manchester Unitednek. Ezzel talán azt szerette volna sugallni, hogy szívesen visszatér e? (AS)

De ezennel a klub ismét elvágja a rajongók álmainak szálait. A AS írása szerint ugyanis nem fognak lépéseket tenni Ronaldo hazahozatala érdekében.

Cristiano 2009 és 2018 között volt Madridban, a klub történetének gólkirálya lett, és mindenekelőtt négy Bajnokok Ligáját és négy Aranylabdát nyert. Valdebebas irodáiban azonban elmagyarázták, hogy a szakaszok azért vannak, hogy élvezzük és szeretettel emlékezzünk rájuk, de most „nem lenne értelme sportprojektünkben”.

Nos, ezennel véglegesen kijelenthetjük, hogy Cristiano Ronaldo soha nem fog játékosként Madrid mezben pályára lépni. 37 évesen még mindig motivált, a tegnapi mérkőzésen elsőként a világon immár az ötödik világbajnokság, amin gólt szerzett – egy új rekord, láthattuk, hogy még mindig remek formában van. Tiszta szívből játszik, felszabadultan, ha csapatban lehet és élvezi az edző bizalmát. De a Real Madrid ajtajai bezárultak mögötte végleg, amikor a Juventushoz igazolt.

Így most a futball egyik legnagyobb legendája szabadon igazolható. Jorge Mendes mindent meg is fog tenni azért, hogy a megfelelő klubot megtalálja a számára. De az nem nálunk lesz.

Nem lesznek többé csapattársak (kép: Futball 365)

A Real Madrid álláspontja nem változott az ügyben, és jelenleg Karim Benzema az, aki a csapat fő támadója, stabil 9-ese. Nyilatkozatuk szerint Benzema rehabilitációja jól halad, és Ancelotti, a klub orvosai és Pintus felügyelete alatt készen fog állni a december 30-án a Valladolid elleni következő bajnoki mérkőzésre.

Cristiano a Real Madridtól távol fejezi be profi pályafutását. A döntés végleges. Nincs visszaút.

Kiemelt kép: Sport, Inquirer.net

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply