Közeledik a Real Madrid jelentős igazolása

A Real Madrid nem fog bankot robbantani a nyáron, azaz nem fognak 5-6 új játékost szerződtetni. Az elképzelésük az, hogy egyetlen jelentős játékost szerződtetnek – e tekintetben Jude Bellingham élvez prioritást.


A Real Madrid átigazolási politikájával kapcsolatos hírek nem igazán újdonságok senki számára. Azonban a valóság teljesen más a Valdebebas falain belül. Az állandó pletykák, a logikai döntések és a klub pénzügyi helyzete nem létezik egymás mellett. Eden Hazard esete különös, hiszen a klub nagyon szeretné őt értékesíteni, de a belga játékos már világossá tette, hogy nem kíván távozni szerződése lejárta előtt. Mivel ez a megállapodás 2024. június 30-án jár le, a klubnak megvan kötve a keze. Az a tény, hogy nem tudnak megválni Hazardtól: jelentősen korlátozza a költségvetésüket.

Játékosok tömege fordult meg a vezetőség fejében, de a klub által fenntartott elképzelés az, hogy ne veszélyeztessék a klub stabilitását. Maradjon a higgadtság és legfeljebb egyetlen játékost szerződtessenek, aki nevezesen Jude Bellingham.

A Real Madrid nem fogja elkövetni azt a hibát, mint Luka Joviccsal. Azt a hibát, amikor a Real Madrid egy olyan játékost szerződtetett, akit nem tartottak kiemelkedőnek – de muszáj volt lépniük, mert a fő kiszemeltjük (Mbappé) nem volt elérhető a piacon. Ez többé nem fog megtörténni. A klub már szerződtetett egy csatárt, ő azonban a 2024/25-ös szezonban fog érkezni, nevezetesen Endrick. Mindemellett persze jó lenne Erling Haaland is, azonban az ő megszerzése kizárólag 2024-ben valósulhat meg.

A Real Madrid terve a nyári átigazolási időszakra vonatkozóan egyértelmű: szerződtetni egy olyan sztárt, aki azonnal változást tud mutatni, avagy senkit.

Benzema, Rodrygo… és Álvaro az első csapatban

Karim Benzema jelenléte biztos, plusz immáron Rodrygo is bevethető és bevetésre kerül a középcsatár poszton. Nem csak Madridban, már a brazil válogatottban is. Mindemellett Álvaro az első csapathoz fog tartozni. A körülmények ugyanakkor teljesen megváltoznának, ha Benzema – a hajó kapitánya – úgy döntene, hogy távozik Madridból és elfogadja a meg nem nevezett szaúd-arábiai ajánlatot.

Ami Kylian Mbappé illeti: semmi sem változott. Nincs kapcsolat a Real Madrid és a PSG között, a vezetőség álláspontja egyértelmű, hogy a jelenlegi körülményeknek köszönhetően soha nem fognak tárgyalni. Katarral nincs párbeszéd és nem is lesz. Mi több: úgy gondolják, hogyha Mbappé valóban el akarja hagyni Párizst ezen a nyáron, az újdonság lenne a Real Madrid számára. A francia üzenetei és mozdulatai természetesen eljutnak Madridba is, de azt a vezetőség nem tartja hitelesnek.

Ami a hosszabbításokat illeti: Nacho, Kroos, Asensio és Benzema már rábólintott a hosszabbításra, de ez nem igaz Modricra és Ceballosra. Bár Modric helyzete más, ő egész biztosan marad, hisz Madridból szeretne visszavonulni.

Érkezők, ingyen

Míg Fran García visszatérése hivatalos, addig Brahim Díaz is visszatérhet a hírek szerint. Hozzájuk csatlakozik még ugye Álvaro és néhány Castilla-tag, a legesélyesebb e tekintetben Sergio Arribas. Bár az ő helyzetében az sem kizárt, hogy követi Carvajal példáját és először egy európai nagycsapathoz igazol, mielőtt az első csapatnál lenne alapember.

Andriy Lunin alapember akar lenni, azonban azt tudja, hogy ez Madridban nem fog megvalósulni. Távozni szeretne. Mariano Díaz szeretné a lehetőséget, de az ő helyzetében nincs és valószínűleg nem is lesz változás.

Ami Carlo Ancelottit illeti: semmi sem változott. Túl korai lenne a távozásáról beszélni. A brazil nemzeti csapat továbbra is várja, de az olasz szakember csak azt hangoztatja, hogy jól érzi magát és szeretné kitölteni aktuális szerződését Madridban. Mindemellett az sem igaz, hogy a Real Madrid számtalan edzőt megkeresett az elmúlt hetekben Carlo pótlására.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGEl ClasicoNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK
Alaba visszatért
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply