Zidane még mindig keresi a kezdőcsapatát

A Galatasaray elleni BL-mérkőzésen Zizou ismét taktikát váltott, mint minden másik találkozón.


A sérülések, a rotáció és az előreláthatatlan események mind olyan tényezők ami miatt Zinedine Zidane-nak még mindig nincs meghatározott kezdőcsapata. A korábbi szezonjaiban sokkal inkább ennek ellenkezője volt példa rá. Az idei szezonban 12 mérkőzést vívott, és egyszer sem ismételte meg ugyanazt az összeállítást, az eredmények pedig nem voltak meggyőzőek: hat győzelem, négy döntetlen és két vereség.


A bajnokság megváltoztatja a kezdőt, és a csapatot is

Zidane a Celta Vigo elleni bajnokival indította a 2019/20-as idényt, egy szinte szokásosnak mondható kezdővel – Vinícius és Bale is kezdőként lépett pályára, míg James, Lucas, Isco és Jovic is kimaradt.

Elnézve a legutóbbi mérkőzést, a Mallorca elleni találkozón négy változtatást láthattunk: Militao Varane-t, James Modricot, Isco Kroost, és Jovic Bale-t váltotta a kezdőcsapatban. Ebből látszik, hogy a sérülések kulcsszerepet játszanak Zidane-nál, és a csapat „gerince” továbbra is ugyanaz maradt: Courtois, Ramos, Casemiro és Benzema.

Az instabilitás és a folyamatos változtatás valószínűleg megmagyarázza a teljesítményeket. Azok a játékosok akik a Celta ellen padon voltak, a szigeti csapat ellen nem. Aréola, Varane, Valverde, Brahim, Mendy, Mariano és Rodrygo helyettesíti Navast, Militaót, Nachót, Jamest, Lucast, Jovicot és Iscót.


Bajnokok Ligája változtatások

Zidane folyamatos változtatásai nem csak a bajnokságban, hanem a BL-ben is nagy szerepet játszanak. A PSG és Brugge elleni mérkőzésen négy változtatás is történt, főszerepben Lucas Vázquez. A Galatasaray elleni találkozón Rodrygo, Valverde és Marcelo kaptak lehetőséget, miután korábban hiányoztak.


Ramos és Casemiro a csúcstartó

A Real Madrid idei szezonjából az az érdekesség, hogy egyetlen játékos sem volt mindig kezdő. Ramos és Casemiro léptek pályára legtöbbször kezdőként (10); Benzema és Kroos (9); James, Valverde, Vinícius és Odriozola fanatikusai négyszer láthatták kedvencüket a kezdőcsapat tagjaként. A nyár nagyobb igazolásaiból ide sorolható még Jovic, a szerb támadó mindössze négyszer volt kezdő.


Hazard, Bale és Modric: a kiszámíthatatlan trió

Zidane mellett valószínűleg egyetlen Madridista sem tudta volna elképzelni, hogy Hazard, Bale és Modric a mérkőzések felén nem kezdőként lép pályára. Természetesen az ő helyzetükben főszereplő volt a sérülés, a visszatérésük során pedig a padon kaptak helyet először.

Hazard a nyáron Galaktikusként érkezett, hogy a hátán vigye a csapatot. A helyzet jelenleg, hogy mindössze háromszor volt kezdő, 266 percet játszott – tehát türelemre van szükség, hogy a valódi Edent láthassuk. Bale – aki ugyanennyi játékon volt kezdő – 516 percet játszott, de a pályán töltött ideje alatt jó teljesítményt nyújtott. Modric már kevésbé – ő csupán egyszer volt kezdő, és 157 percet játszott.

Nos, a sok változtatás Zidane-nak köszönhető. Ő akkor is úgy döntött -, hogy játékost és felállást vált – amikor nem volt rá szükség. Lassan közeledünk a szezon feléhez, a kérdés pedig az, hogy a kulcsjátékosok mikor kapnak pihenőt, vagy kapnak-e egyáltalán?


AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Általános

Leave a Reply