Rodrygo-show | Real Madrid – Galatasaray: 6-0

A Real Madrid fölényes, hibátlan játékkal biztosította be helyét a BL-csoportkör „A” csoportjának negyedik fordulójában.


Ritka pillanatokkal találkozhatunk már az első percektől kezdődően, talán senki nem erre számított. Marcelo remek beadásáról Valverde maradt le, de aztán érkezett Rodrygo, aki két védő eszén túljárva lőtt teljesen higgadtan kapura, és gólt talált már a harmadik percben! 1-0.

Sokat nem kellett várni a következő góljára, a hetedik percben immáron kettőre növelte a csapat előnyét, fejjel, és ismét Marcelo beadását követően. 2-0.

A mérkőzés teljes egésze ebben a stílusban folytatódott, továbbra sem volt megállás. A helyzetek adottak voltak, a kihasználások is. A 13. percnél Kroos indult meg a tizenhatoson belülre, azonban a vendégek egyik védője csúnyán megtaposta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a VAR segítségével. Sokan Rodrygót küldték a labda mögé, azonban a Kapitány végezte el a legendás panenka-stílusban. 3-0.

Ezután alábbhagyott a roham, kissé megpihentek a srácok, de ez várható is volt. A félidő előtt ismét Rodrygo villant, remekül támadta le a török csapat egyik védőjét, labdát szerzett, aztán középre rúgta azt Benzema elé, aki nem hibázott. 4-0. HIHETETLEN.

A második játékrészben sem engedtek teret Zidane fiai. Egyedül Marcelo, aki már a 43. percben cserére szorult, helyét Mendy vette át. Minden bizonnyal egy kisebb húzódásról van szó. Ugyan labdát szereztek a vendégek, de a kapuig továbbra sem jutottak el, persze ez nagy mértékben köszönhető a csapat védelmének. Az ő játékukat rengeteg hiba övezte – a sok szabálytalanság mellett -, pedig erre a félidőre már öt védővel álltak fel.

Zidane a 60. percben kezdett cserélni, Casemirót Modric váltotta – nyolc perccel később Isco érkezett Hazard helyére, aki az első labdaérintéséből majdnem gólt szerzett, fejesét azonban hárította Muslera.

A 78. percben immáron becsületgólért tepertek Fatih Terim játékosai, ez majdnem sikerült is, azonban Lemina fejesét Courtois bravúrral védte.

Három perccel később Carvajal remek passza Benzemát találta meg, aki másodjára sem hibázott, és megszerezte a csapat ötödik gólját. Azon a bizonyos ranglistán is alakított, hisz megszerezte az 50. Bajnokok Ligája találatát. Ezen kívül a mérkőzés teljes egészében jól játszott, sokszor próbálkozott, de lövését vagy hárította a vendégek hálóőre, vagy épp a kapu mellé lőtt. És természetesen a védőktől sem szabadult olyan könnyen. Csak a következő percekben, amikor…..

RODRYGO GOES MEGSZERZI HARMADIK TALÁLATÁT A MÉRKŐZÉSEN!

Igen, jól olvassátok. A 18 esztendős brazil tini mesterhármast szerzett e fontos mérkőzésen, emellett egy gólpassz is a neve mellé került. Hogy miért ennyire kiemelkedő ez? Még mindig csak tizennyolc esztendős, kiemelkedően hálálta meg Zidane bizalmát -, valamint bőven feladta a leckét Viníciusnak. Történelmet is írt, ő lett a BL-történetének leggyorsabb dupláját szerző játékosa, a 6 perc 14 másodperces idejével.

Egy biztos: sokat fogunk még hallani erről a fiúról, és reméljük, hogy nem hagy alább a teljesítménye!


A Real Madrid tehát ismét lehengerlő teljesítményt nyújtott, ismét kiütést hajtott végre ellenfelén, csak most a Bajnokok Ligájában. Szükség is volt rá, hisz kötelező volt bebiztosítani a csoportköri helyezést. Zidane csapata 7 ponttal áll az „A” csoport második helyén, 5 ponttal lemaradva attól a hibátlan PSG-től, akit 20 nap múlva fogad a csapat.


JEGYZŐKÖNYV

  • MÉRKŐZÉS: Real Madrid CF – Galatasaray SK
  • SOROZAT: Bajnokok Ligája, 4. forduló (visszavágó)
  • KEZDŐRÚGÁS: 21:00
  • HELYSZÍN: Estadio Santiago Bernabéu
  • A REAL MADRID KEZDŐCSAPATA: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo (Mendy, 43′; Kroos, Casemiro (Modric, 60′), Valverde; Rodrygo, Benzema, Hazard (Isco, 68′).
  • A BETIS KEZDŐCSAPATA:Muslera; Nagatomo (Buyuk, 88′), Marcao, Nekadio, Mariano; Lemina, N’Zonzi (Bayram, 46′), Seri; Babel, Andone (Donk, 46′), Feghouli.
  • SÁRGA LAP: N’Zonzi, Valverde, Babel.
  • PIROS LAP: –

STATISZTIKA


Videó

https://youtu.be/sVtIB7z461E

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-galatasaray
Általános

Leave a Reply