Miért jut a Real Madrid tovább, és miért nem?

Pablo Polo, a Marca publicistája szedte össze azokat az okokat, amik életben tartják a fehérek reményét a Bajnokok Ligájában való továbbjutásra, és az okot, ami aggódással töltenek el.

AMIÉRT A 16-BA JUT A CSAPAT:

Hazard parádés visszatérése: a belga a második félidőben lépett pályára, és több, mint pozitív jelet adott. Egyértelmű, hogy Madridnak szüksége van a kategóriájába tartozó játékosra. Tudjuk, hogy az elkövetkező meccsek már kiengedhetetlenek a markunkból. Amint a belga pályára lépett, több érdekes és értelmes részlet tűnt fel a játékban, noha hiányzott a ritmus. Megváltani és megmenteni már nem tudta a csapatot, de Benzemával remekül támogatják és kiegészítik egymást. Kettőjük összjátéka a támadásban több, mint hasznos lehet a jövőben.

Asensio felépült: És NAGYON felépült! Olyan intenzitással, motiváltan és veszélyesen játszik, mint sérülése előtt. Noha a gól most nem jött össze, de egy tehetséges és meghatározó játékosa a keretnek.

A Bajnokok Ligája imádat: Madrid mindig a legjobbját adja a Bajnokok Ligájában. Ez az ő versenyük, és cseppet sem tűnik hihetőnek, hogy kiengednék magukat a csoportkörben. És Németországban megmutatták, hogy fel tudnak kelni a padlóról és megmenekülni a KO-tól, életben tartani az esélyüket.

Egy pont, ami életben tartja a reményt: Lehet, viccnek tűnik, de az a tény, hogy a szívre építünk mégse akkora túlzás. Láttuk, hogy a csapat képes fordítani, feltámadni és küzdeni a pontért, az eredményért. Megmentették magukat a KO-tól. Az a képessége, hogy a szív megjelenik a pályán amikor a legjobban kifullad minden, és egy utolsó pillanatban kiharcolt döntetlen kulcsfontosságú.

Zidane, a verseny szakértője: Ritkán lehet látni, hogy Zidane bukna a BL-ben. Csak tavaly a City ellen esett ki a nyolcaddöntőben. Az edző az a fegyver, akiben hinni lehet és bízni kell, mert ő az, aki képes meggyőzni és motiválni a csapatot.

És egy ok, amiért kétséges a továbbjutás: Egy pont. Az az egyetlen pont, amivel csoportutolsóként áll most a tabellán a csapat. Senki se gondolta, hogy a csapat két meccs után a csoport legutolsójaként fog állni egy ponttal, és bizony az Alfredo di Stefanoban elszenvedett vereség megbosszulhatja magát. A mutatott játékuk az elmúlt mérkőzéseken nem hagyja azt az érzést a szurkolókban, hogy ez a csapat képes lesz mindent megnyerni. Pedig nincs nagyon több lehetőség a tévedésre.

Eddig a bejegyzés, most ti jöttők: Láttok esélyt a királyiak számára a csoportból való továbbjutásra?

Forrás és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply