Öt dolog a PSG legyőzéséhez

A Real Madrid 1-0-s vereséget szenvedett a Parc des Princesben, holnap pedig hazai pályán fogadják Mauricio Pochettino gárdáját a továbbjutás reményében. Íme öt dolog, ami kulcsfontosságú ehhez.


A küldetés tiszta és érhető, csak nem könnyű. Carlo Ancelotti csapata még megfordíthatja a találkozót, ezzel biztosítva helyét a negyeddöntőben.

Kroos szerepe

Toni Kroos múlt héten fájdalmat jelzett a combizmában, ami után ugyan tegnap (hétfőn) labdás edzéseket végzett, de így is kétséges a játéka. Amennyiben nem lesz bevethető állapotban, a Blancók elveszítik azon játékosukat, aki diktálja a csapat játékát. Mindeközben Casemiro eltiltás miatt nem lehet ott a csapattal, ami azt jelenti, hogy Eduardo Camavinga és Fede Valverde kezdhet Luka Modric mellett.

Nacho vagy Marcelo

Ferland Mendy szintén nem léphet pályára eltiltás miatt, ezért Carlo Ancelotti úgy döntött, hogy David Alabát középhátvédként játszatja az ominózus találkozón. Ez azt jelenti, hogy Naco vagy Marcelo lesz az aki helyettesíti a franciát a baloldalon. A legvalószínűbb opció Nacho játéka.

A jobboldal

Ancelottinak Marco Ansensio és Rodrygo Goes között kell választania, ami a jobboldalt illeti. Asensio – gólok tekintetében – sokkal jobb formának örvend a támadásokban, azonban az olasz mester dönthet úgy, hogy a taktikus brazilt választja Vinícius mellé.

Nagy nyomás

Ancelotti elképzelése az, hogy a Real Madrid a szerda találkozón úgy játsszon, mint tette azt a Real Sociedad elleni bajnokin. Értve itt azt, ami a második félidőben következett, tehát a támadósor erősebb játéka. A Sociedad elleni találkozón komoly problémákat okoztak ezzel a baszk klub védőinek, akik eléggé elhamarkodott döntéseket hoztak.

Mindeközben persze ne feledkezzünk meg a PSG támadósoráról sem: Mbappé, Messi, Neymar.

A Bernabéu

Az első mérkőzésen hazai pályán játszott a PSG, azonban a Real Madrid szurkolói várhatóan óriási szerepet játszanak majd abban, hogy a csapat megfordítsa a mérkőzést. Nagy a tét, hiszen nem csak a negyeddöntőbe való jutásról van szó. A madridisták tisztában vannak azzal, hogy a kégkör kulcsfontosságú lesz végeredmény szempontjából. Vamos Madrid!


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKOK LIGÁJA
Hivatalos a PSG elleni keret

Leave a Reply