Négy éve a Real Madridban: Thibault Courtois

Négy éve, hogy Courtois a Real Madrid hálóőre, és rekordokat döntve segíti a csapatot címeket nyerni.

Noha az első szezonban nehezen illeszkedett és szokott bele a szerepébe, mára már el is felejtették a szurkolók, hogy a kezdetekben sokat hibázott.

185 meccsen 173 gólt kapott, azaz meccsenként 0,93-at.75 alkalommal sikerült tisztán tartania a hálót. Két La Liga-t, egy európai Szuperkupát, két spanyol Szuperkupát, egy Klubvilágbajnokságot és mindennek megkoronázásaként Bajnokok Ligáját nyert ez alatt az idő alatt.

A Bajnokok Ligájában 59 védést mutatott be, ebből 9 védést a döntőben, amivel megdöntötte Van der Sar 8 védéses rekordját a 2008-as római döntőben. Ezzel vita nélkül ő lett a torna legjobb kapusa is az elmúlt BL szezonban.

Hasonlóan jól indított a 2022 /23-as szezonban. Noha 3 meccsen 3 gólt kapott, 9 védést mutatott be. A nagy cél, hogy egymás után négy bajnokságban elérje a meccsenkénti egynél kevesebb gólarányt.

Courtois maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket, amiért anno Florentino Pérez elhozta, noha a szurkolók által (mai napig) hőn szeretett Keylor Navas lett anno a transzfer vesztese, aminek a vége a négyszeres BL győztes kapus PSG-be való távozása lett.

A Királyi Gárda minden időben arra törekedett, hogy a legjobbak álljanak a kapuban, és kétségtelen, hogy ezt a hagyományt Courtois-al folytatni tudja. Noha olyan nevek előzték meg a történelemben, mint Iker Casillas és a már említett Keylor Navas, az eddigi statisztika ismét Florentino Pérezt igazolja. A kapuban megint az egyik – ha nem a – legjobb áll.

Folytassa, kérem!

Adatok, forrás: AS, kép: Managing Madrid.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply