Bayern München – Real Madrid 3-1 | ÖSSZEFOGLALÓ

A Real Madrid túl van az első barátságos mérkőzésén melyen vereséget szenvedett a Bayern Münchentől.


Zinédine Zidane meglepő felállást választott, illetve a kezdőcsapat is érdekesre sikeredett. Sok játékos kapott lehetőséget, félidőben a teljes csapat kicserélődött. Szokni kell még ezt, fontos a beilleszkedés illetve az összeszokás – de ez a célja ezeknek a meccseknek. Főszerepben az egyik legújabb fiatal igazolásunk, Rodrygo Goes.

A kezdőcsapat: Courtois; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Isco, Kroos, Modric; Asensio, Benzema, Hazard.

Az első félidő jól indult, Benzema előtt számtalan lehetőség adódott, hogy gólt szerezzen – de nem tette. A 15. percben lendületes támadást mutatott be a Bayern, ennek eredményeképp meg is szerezték a vezetést Tolisso találatával. Szép passzok, az első próbálkozását ugyan hárítani tudta Courtois, viszont másodjára már berúgta a francia játékos.

Mondanunk sem kell, hogy jó néhányan végignézték az akciót – üresen hagyva a Bayern-játékosokat.

Ami az egyéni játékokat illeti: Benzema sok helyzetet pazarolt el, de nagyszerűen dolgozik össze Hazarddal – aki kicsit lassan szállt be a meccsbe, de végül szép akciókat láthattunk tőle. Asensio sokat segített a középpályán, Isco feladata pedig inkább a támadásokban nyilvánult meg.

A folytatásban voltak még akciók, viszont a gól továbbra sem jött össze. Nem sikerült bevetni Neuer hálóját.

A második félidőben Zidane egy teljesen új kezdőt küldött fel a pályára, Hazard debütálása után pályára lépett Rodrygo, Mendy, Jovic, Kubo, De la Fuente és Javi Hernández is. És persze Vinícius is. Ekkor következett a teljes katasztrófa, a 67. percben Robert Lewandowski vette át nagyszerűen Süle passzát – majd lőtt Navas kapujába.

Két perccel később eladtuk a labdát, aminek szintén meglett az eredménye – a bajorok 3 góllal vezetnek Gnabry góljával. Mendy valamiért nagyon lemaradt erről az akcióról.

A 84. percben járunk amikor szabadrúgáshoz jut a Real Madrid, ezt pedig Rodrygo váltotta gólra kegyetlenül!


A Real Madrid tehát elszenvedte első vereségét, ám mint a cikk elején írtuk: ezeknek a mérkőzésnek pont ez a lényege, hogy összeszokjon a csapat illetve felkészüljenek a szezonra. Zidane feladata pedig a látott hibákat kijavítani. A célja sikerült: nagyon sok játékosnak, szinte mindenkinek lehetőséget adott. Amit még ki kell emelnünk az a japán csodatinink, Takefusa Kubo. A fiatal játékos rendkívül jól szállt be a meccsbe, nagyon szép megmozdulásokat láttunk tőle – valószínűleg nem kérdés a jövője az első csapatban sem.

https://youtu.be/Ser_w7IbIBs

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
bayern-munich-vs-real-madrid
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply