Zidane: semmi meglepő. Vagy mégis?

A Real Madrid a Getafe ellen az Alfredo di Stefanoban felkészülési mérkőzést játszik ma. A Zidane által kijelölt keret pedig a szokásos, vagy mégsem?

Kapusok: Thibaut Courtois, Andriy Lunin, Diego Altube.

Védők: Dani Carvajal, Eder Militao, Sergio Ramos, Ferland Mendy, Nacho Fernandez, Raphael Varane, Marcelo, Alvaro Odriozola, Miguel Gutierrez, Javi Hernandez,

Középpályások: Toni Kroos, Luka Modric, Casemiro, Fede Valverde, Marvin Park, Antonio Blanco, Sergio Arribas, Carlos Dotor.

Naaa…Sehol egy Vasquez?! Se Hazard, se Bale na de még Odegaard sem?! Nem. Hazard és Bale nem állt még edzésbe visszatérve a válogatottaktól. (Asensiot nem kell magyarázni, külön edzett a pályán tegnap, sérülése a hirek szerint nem komoly, és az első bajnokira vissza is térhet talán. Vagy a másodikra.😁)

A betegszobában hivatalosan csak Sergio Reguilon tartózkodik bokaficammal. Odeggard az egyetlen kérdőjel. A hétfői edzésen nem vett részt, noha sérülésről nincs információnk. Jovic kihagyása valószínűleg „technikai döntés”. Pedig ez a fiú lemondta a válogatott szereplését is, hogy ne karanténban legyen és rendelkezésre állhasson. Szemmel láthatóan változtatott a hozzáállásán és szeretne bizonyítani. Kihagyásának oka lehet esetleg gyermeke születése még, én remélem erről van szó. És bizom benne, hogy ez a szezonja sikeresebb lesz majd, mint a tavalyi volt, mert sokkal több van benne, ezt azért ne vitassuk.

A Getafe ellen Hazard féltve is van, okkal. Hiszen amikor pályára lépett az elmúlt szezon során, átlagosan 23 percenként rúgták fel (és mikor ezt olvastam direkt figyeltem a következő alkalommal-Hazard a 18.és a 43.percben került földre, szóval stimmt kb).

Bale fél lábbal eladva-jobban mondva félig eladva egy a klub törtenelme során minden bizonnyal a legnagyobb anyagi buktaként feljegyzendő tarnszferként. Ha összejön, mert ugye nyugtával a napot! De hogy sokat nem fogjuk látni sportolni ha marad, azt ugye mindannyian tudjuk.

Isco és Vasquez kihagyása a mai keretből talán a leg nehezebben érthető. Egyik mert tudjuk, hogy mennyire kedves Zidane szívének, a másik meg…Isco.

Isco, aki az elmúlt szezon során bizony nagyon oda tette magát, hogy a kezdőbe kerülhessen. Igaz, személyes véleményem róla az, hogy egy zseniális játékos, egy hatalmas adag tapasztalattal, technikailag és szorgalommal bőven Királyi Gárdába való.

De nekem-hangsúlyozom: NEKEM- kevés alázattal és nagy adag önzéssel. Bizony, ha szitu van és nála a labda, ő van ziccerben. Nem nézi, ki lenne előnyösebb pozícióban, ha esélytelen is rárúgja. Oké, bizonyítani szeretne meg parádés és lehetetlen gólokat szerezni, de mennyivel jobb lenne, ha Hazardhoz hasonlóan a hihetetlen cselezési tudását hasznosítva az előkészítésben, helyzet kialakításban vállalna nagyobb szerepet.

Vasquez, Isco és Hazard lehet féltve is vannak eme ellenfél ellen. Hiszen a Getafe nem a sportszerű, szabályos játékstílusáról ismert. Legutóbbi meccsükön, szintén egy felkészülési mérkőzés során a Fuenlabrada elleni találkozón 30 (!) szabálytalanságot jegyeztek a nevük mellé. Talán tényleg jobb, ha Hazardot távol tartjuk tőlük, ezek még a padon ülőket is képesek lerúgni…

Zidane a seniorok rutinjára, Ramos és Casemiro határozottságára alapoz. A középpálya tapasztalatára. Elnézve a keretet nagyon kis hibaszázalékkal lehet a kezdő 11-et tippelni. A cserék meg a mérkőzés alapján lesznek kiválasztva. A Castillasok nagy valószínüség szerint abban az esetben kapnak 5-10 percnyi lehetőséget, ha a mérkőzés a 75-80.percében már magabiztosan megvan. Vagy a hosszabbításban egy megalázó időhúzó-csereként 2-3 percet. Hiszen 5 cserelehetőség adott. Amivel Zidane ritkán él.

A babona alapján ha Valverde kezdő, akkor győzünk (Isco lenne a másik nyerő-kabala). Ha igazán sajnálom hogy nem lathatom a mai meccset, akkor az azért lesz ha Valverde játszik. Egyrészt szeretném látni milyen formában van, másrészt -nem tagadom- a rajongója vagyok.

A Getafe nem edzeni érkezik, a stílusuk alapján azt nem tudják, milyen egy barátságos mérkőzés. Intenzíven fognak támadni és vajmi ritkán adnak el játékszert. Annál nagyobb eséllyel lehetnek bármelyik játékosunk számára sérülés veszélyesek. Így néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem örülök nekik, nagyon nem.

Közvetitve persze nem lesz a játék, a kezdőt majd 11 óra körül tudjuk meg. Délben hangzik fel a kezdősíp, igy eredmény majd valamikor a kora délutáni órákban érkezik.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGSÉRÜLÉSEK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply