Lunin 943 nappal az átigazolása után játszhatja első mérkőzését a Real Madridban

Az ukrán hálóőr eddig csak barátságos találkozókon kapott lehetőséget.


A Real Madrid 2018. június 22-én szerződtette Andiry Lunint. A fiatal ukrán kapus érkezése után egy évvel megnyerte hazájával az U20-as világbajnokságot, majd kölcsönbe került. Most mégis, szerda este játszhatja első mérkőzését a Real Madridban, még hozzá az Alcoyano elleni Copa del Rey találkozón. 943 nappal azután, hogy 8,5 millió euróért érkezett.

Lunin eddig csak egyszer lépett pályára, az az AC Milan elleni barátságos mérkőzés volt. Keylor Navas és Thibaut Courtois mellett teljesen a háttérbe szorult, ezért sorra kölcsönbe került.

Először a Leganés csapatához, ahol szintén cserekapusként számoltak vele, majd egy évvel később a Real Valladolidba távozott. Nem játszott sokat, így félévet követően már az Ovideo hálóját védte. Most pedig debütálása előtt áll, miután nyáron visszatért a Bernabéuba.

Esély nyílik az elfelejtett játékosok előtt

VÉDELEM

Álvaro Odriozola csupán 56 percet játszott ebben az idényben, Dani Carvajal és Lucas Vázquez mellett teljesen elfelejtette őt Zidane. Szeptember 30-a óta nem lépett pályára.

Éder Militao helyzete sem jobb, ő október 31-én lépett pályára utoljára. Nacho is elé került a sorban.

Marcelo ugyan már többet játszott, mint csapattársai, de nem ő Zidane első embere a védelem baloldalán, hanem Ferland Mendy. Amikor ő játszik, a Blancók küzdenek: hét mérkőzésből négy vereség.

AZ ÖDEGAARD-ÜGY

A LaLiga feltörekvő csillagától egészen a kispadig: Martin Ödegaardnak furcsa éve volt. A szezon elején kezdő volt, de azóta teljesen eltűnt a jól megszokott Casemiro-Kroos-Modric trió mellett. December 1-e óta mindössze 5 percet játszott.

Fede Valverde helyzete hasonló, mint a norvég csapattársáé: rendszeres kezdő volt, viszont már rá sem úgy tekint Zizou, mint ezelőtt.

Isco esete már más történet. Ő volt az egyetlen játékos, aki képes volt beavatkozni a BBC-be, de mára más játékossá vált. November 8-án volt utoljára a kezdőcsapat tagja.

TÁMADÓSOR

Mivel Luka Jovic kölcsönbe távozott és Rodrygo megsérült, így mind Vinícius, mind Mariano előtt megnyílik a lehetőség. Legalábbis esélyt kellene nekik adni. A brazil az elmúlt időszakban szintén el lett felejtve, hisz a legutóbbi öt mérkőzésből csupán 44 percet játszott. Október 21-én szerzett utoljára gólt.

Mariano Díaz maradt Benzema egyetlen helyettese csatárposzton. 1260 játékperc alatt 11 gólja van, és 48 mérkőzéséből mindössze kilencszer volt kezdő.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
COPA DEL REY

Leave a Reply