Sergio Ramos a futballtörténelem legjobb középhátvédje?

A Real Madrid legsikeresebb szakaszában kiemelkedő szerepet vállal(t) magára.


Decemberben – a rendszeres Ballon d’Or szavazás helyett – érkezik egy olyan összeállítás, ami minden idők legjobb csapatát mutatja be. Sergio Ramos az egyik favorit ebben a kezdőtizenegyben, akit a futballtörténelem legjobb középhátvédjeként emlegetnek. De újra felvetődik a kérdés: valóban így van?

A végső döntés attól a 170 tudosítón múlik, akik megkaptak a szavazási lehetőséget. Érdemes megjegyezni, hogy Ramos a Real Madrid legsikeresebb szakaszaiban kulcsfontosságú játékossá vált. A France Football decemberben hozza nyilvánosságra a végeredményt, és jelenleg arról is szó esik, hogy a kapitány esetében nem a védekezői teljesítménye, hanem az eredményei befolyásolják a szavazást.

Az Inter elleni fejesgóljával már a 100. találatát szerezte a Blancók színeiben, ami elképesztően hatalmas szám védő létére, bár nehéz találni olyan embereket, akik inkább Ramost választanák a csapatukba – például Paolo Maldini helyett. A Bajnokok Ligájában 14 gólt szerzett, ebből kettőt döntőben (Lisszabonban és Milánóban). Madridi pályafutása során 659 tétmérkőzésen lépett pályára, 22 trófeát szerzett, köztük négy BL-t.

Ugyanebben az időszakban a nemzeti csapatban is maradandót alkotott, hisz Spanyolországgal megnyerte a 2010-es világbajnokságot, mellette a 2008-as illetve 2012-es Európa-bajnokságot.

Ramos 11 különböző BL-idényben szerzett gólt, ami csak Raúlnak és Karim Benzemának sikerült a Real Madrid színeiben. Giorgio Chiellini korábban a világ legjobb védőjének nevezte őt, bár vannak olyanok is, akik a kapitányt okolják Mohamed Salah sérüléséért, abban a bizonyos kijevi döntőben.

Ramos egyelőre nem gondolkodik a távozáson: habfehér mezben akar visszavonulni. Bár a szerződése júniusban lejár, egyelőre semmi arra utaló jel nincs, hogy távozna. Igaz: arra sincs, hogy új szerződést kapna.

Zinédine Zidane természetesen a 2021/22-es idényben is alapemberként számol Ramosszal, de ne felejtsük el: egy olyan játékosról van szó, akinek még 34 évesen is kiváló ajánlatokat kínálnak.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJAÖSSZEFOGLALÓK
SÉRÜLÉSEK

Leave a Reply