Al lado de Pérez – Pérez mellett

Ahogyan azt tegnap is nyilatkozatában ígérte, Florentino Pérez és a Real Madrid holnap meg fogják tenni a feljelentést a kiszivárogtatott, 15 évvel ezelőtti hangfelvételek miatt.

Jose Antonio Abellan és a Confidential-azaz a felvételt titokban készítő és aztán 15 évvel később azt leközlő média ellen fogják megtenni a jogi lépéseket.

A feljelentés becsületsértés, a magánélet megsértése és hitelrombolás miatt lesz megtéve, miközben egyre több volt madridi játékos áll az elnök mellé. Többek között Paco Buyo, korábbi Real Madrid játékos is megszólalt az ügy kapcsán:

„Erkölcstelennek tűnik, hogy ennyi idő elteltével megkeresik és közzéteszik a felvételeket. Ez egy több évvel ezelőtti privát beszélgetés, és nem illik közzétenni. Erkölcsileg véleményem szerint ez helytelen, de feleljen érte majd a lelkiismeretük. Nem tudom, miért ennyi idő elteltével jelentetik meg. Talán azért, hogy ellehetelenítsék vagy legalábbis aláássák Florentino tekintélyét.”

Arra a kérdésre, hogy: Gondolod, hogy ezt közzétehették volna nálatok? (Paco Buyo az El Chiringuito-nál, egy nagyon népszerű spanyol rádiónál dolgozik jelenleg) : „Nem, a Chiringuito-nál tiszteletben tartjuk a magánszférát, ez soha nem történne meg. Soha nem hoznánk nyilvánosságra, vagy nem lennénk részese valaminek, ami ilyesmire derít fényt. Meg vagyok róla győződve, hogy a Chiringuito-nál nem is fogunk beszélni erről. „(Na meg nem is érdemes ujjat húzni és egy pernek kitenni a médiumot-a szerk.)

Az elmúlt két napban négy hangfelvétel került elő, amiket titokban, 2006-ban vett fel José Antonio Abellan, és tárt a nyilvánosság elé. Ezeken a felvételeken Florentino Pérez súlyosan sértő kijelentéseket tett Cristiano Ronaldora, José Mourinhora, Iker Casillasra is többek között. A felvételek 16 év elteltével most kerültek napvilágra, nagyon érdekes időpontban.

Ugyanis a spanyolországi kereskedelmi bíróság éppen egy nappal a felvételek közzé tétele előtt a Szuperliga miatt indított eljárásban ismét az alapító klubok mellett, az UEFA ellenében foglalt állást.

Amennyiben ebben a veszélyes háborúban kiderül, hogy a felvételek közléséhez bármi köze is van Ceferinnek, vagy bárkinek az UEFA vezetői közül, úgy ez bizony nagyon vissza üthet a szervezetre.

Mindeközben a korábbi Real Madrid játékosok, de az ügyben érintett három legenda – Raul, Ronaldo és Casillas – egyike sem tett semmilyen nyilatkozatot. És a háromból kettő a mai napig a klub alkalmazásában áll, sőt, Casillas a tervek szerint hamarosan Pérez egyik helyettese, jobbkeze lehet.

Persze indulatból, korábbi vélt vagy valós sérelmek miatti bosszúból a drukkerek egy része most rázúdítja haragját az elnökre. De ez nem helyes, se az érzelmi alapon hozott döntés, se az indulatból fogalmazott kritika most nagyon helytelen. Hiszen ha ez egy tervezett lejárató kampány része Florentino Pérez ellen, akkor pont az őt támadók malmára hajtják a vizet. Ez a cél, hogy meggyengítsék az elnököt, a klub vezetésében zavart, széthúzást generáljanak.

Maradjunk tehát higgadtak, és gondoljuk át :

A hangfelvételek elkészülte idején Pérez éppen elvesztette az újraválasztását az elnöki székben, tele keserűséggel, haraggal, indukatból szólt, nem tudva, hogy a szavairól felvétel készül. És aki előtt ezeket a mondatokat kiejtette a száján, abban maximálisan megbízott, nem is gyanította, hogy ez majd 16 év elteltével fog rajta csattani.

És az vesse most rá az első követ, aki soha életében nem mondott hirtelen olyat, amit nem gondolt komolyan, és aztán később meg is bánt.

Várjuk ki a végét, Pérez nem vesztes alkat, nem is tudná a Real Madrid konszernt irányítani, ha az lenne. Kívánom, hogy győzte le a rosszakaróit, derüljön ki, ki vagy kik érdeke volt, hogy ekkora botrányt keltsenek, amikor a klub Mbappe megvételére készül, felkészülési mérkőzéseket játszik, építi a keretet, az egész klub is magát, ahogyan a stadiont, a pandémia utáni szebb jövő reményében.

Hala Madrid!

Források és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁltalánosEGYÉBKiemeltNYILATKOZATOKTudtad-e?

Leave a Reply