Bernabeu Stadion

A kiadások árán is folytatja a stadionbővítést és az átigazolásokat a Real Madrid

A Real Madrid hatalmas Santiago Bernabéu felújítási projektje az építési munkák ötödik évében folytatódik. A klub 2023–24-es költségvetése azonban jelentős vállalkozás mellett is jól mutatja a pénzügyi előrehaladást, ami  939,5 millió euróra nő ebben a szezonban. spinanga.com/hu/ Ennek hátterében az áll, hogy az új megjelenésű stadion egyre több kereskedelmi lehetőséget nyit meg, bár az építési munkálatok továbbra is folyamatban vannak.

A legendás mérkőzések színhelye

2023 és 2024 között a Bernabéu kibővített vendéglátási és szponzorációs szerződései elkezdhetik növelni a bevételeket. Ennek ellenére a felújítás teljes bevételi hatása 2024–25-ben jelentkezik, miután minden elkészült. Másrészt a műsorszolgáltatási és marketingbevételek 28,8 millió euróval csökkennek a tavalyi évhez képest. Ennek oka a kevésbé kedvező spanyol televíziós jogok, valamint a korábban elért egyszeri szponzorálás hiánya. A sportági ambíciók is visszafogottabbnak tűnnek, mindössze egy Bajnokok Ligája-negyeddöntőt terveztek a költségvetésben. Az egész olyan mint arra várni, hogy vajon mikor nyerünk hatalmas bónuszt az online kaszinó játékok-on.

A működési költségek 78,5 millió euróval emelkednek, hogy fedezzék a növekvő stadionépítési költségeket, valamint a szélesebb körű, inflációt befolyásoló szolgáltatási szerződéseket. A vezetőség azonban elkerülte a csapat értékének csökkenését a tavaly nyári átalakítás után.

A Santiago Bernabéu stadion sokkal több mint egy épület, a legendák színhelye, ahol a futball történelme kezdődött és ez a tendencia folytatódik. A Real Madrid otthona nemcsak a pályán mutatott teljesítményében kimagasló, hanem a hatékonyságában és technológiai fejlettségében is. A modernizált létesítmény a játékosok mellett a szurkolóknak is kényelmet és élményt nyújt.

A Real Madrid pénzügyi helyzete

Pénzügyi szempontból tekintve az átmenet a számokban mutatkozik meg. A működési eredménynek (EBITDA) 25,9 millió euróval 183,5 millió euróra kell nőnie, ahogy az új Bernabéu hatása elkezd megmutatkozni. A nettó finanszírozási költségek azonban 34,3 millió eurós veszteséget okoznak. Az adózás előtti eredmény enyhén 10,4 millió euróra emelkedik, míg a végső 6,4 millió eurós nettó eredmény 5,5 millió eurós csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A Real Madrid, – hasonlóan az online kaszinó játékok népszerűségéhez -, a futball világában egy olyan intézmény mely mindig is az élvonalban tartotta magát. Azonban, ahogy a klub továbbra is ambiciózus céljait kergeti, és új játékosokat vásárol, elkerülhetetlen, hogy néha veszteségekbe ütközzön. Ennek ellenére a klub számára rendelkezésre állnak különböző források, amelyek lehetővé teszik számára, hogy még a nehéz időkben is stabil maradjon.

Egyik ilyen forrás a hűséges szurkolók bázisa, akik mindig kitartanak a csapat mellett, még a nehéz időszakokban is. A szurkolói támogatás nemcsak a jegyeladásokból és a merchandisingből származó bevételek formájában jelenik meg, hanem az elkötelezettség és a lojalitás révén is, amely hosszú távon is stabilizálja a klub pénzügyeit.

Emellett a Real Madrid rendelkezik egy erős globális márkaértékkel, amely lehetővé teszi számára, hogy nagy kereskedelmi üzleteket kössön, szponzorációkat szerezzen és egyéb bevételi forrásokat nyisson meg, amelyek segítenek kompenzálni a költségeket.

Ezen kívül a klubnak kiemelkedő televíziós jogdíjakhoz és egyéb médiaszerződésekhez is jogosultsága van, amelyek a globális nézettség révén biztosítanak stabil bevételi forrásokat.

Összességében, bár a Real Madrid gyakran veszteségekbe ütközik – mint az, akinek rossz napja van az online kaszinó játékok világában – a játékosok megszerzésekor, de számos forrás áll rendelkezésére, hogy kiegyensúlyozza ezeket a veszteségeket, és továbbra is a világ egyik legbefolyásosabb és legsikeresebb futballklubja maradjon.

A Real Madrid 2023–24-es költségvetése is megemelkedett a közelmúltban azzal, hogy bevezették a klub főszponzoraként a HP-t (Hewlett-Packard). A szponzoráció éves összege megközelíti a 70 millió eurót. Ez a szám a Real Madrid éves bevételét meghaladná a az alap költségvetést, ami példátlan ebben a sportágban.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply