satellite

„A mérkőzés végén nézem meg a másik mérkőzés eredményét.”

Zinedine Zidane a Deportivo elleni mérkőzés előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Zinedine Zidane a Deportivo elleni mérkőzés előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzésről:

„Nagyon erősen kell kezdenünk a mérkőzésen, ám tudjuk, hogy ez nem lesz olyan egyszerű idegenben. Remek ellenféllel nézünk szembe nem szabad elbíznunk magunkat. Biztos vagyok benne, hogy mindent bele adnak utolsó mérkőzésükön, ahol is hazai közönség előtt játszhatnak. Az egész mérkőzésen fegyelmezettnek kell lennünk, nem lesz egyszerű, de győznünk kell. Bízunk abban, hogy megnyerhetjük a bajnokságot. Már 11 mérkőzés óta nyerni tudunk, és ez adhat nekünk erőt, hogy képesek vagyunk ledolgozni azt a megmaradt 1 pontos hátrányt. A saját mérkőzésünkkel kell foglalkoznunk, hisz csak azt tudjuk irányítani. Számunkra az a feladat, hogy megszerezzük a három pontot, semmi másra nem fogok koncentrálni.”

Összpontosítás:

„Nem figyelek semmi másra csakis magunkra. A bajnokság utolsó mérkőzéséhez értünk, ahol is ugyanúgy győzni akarunk, ahogy a többi mérkőzésen.”

Az utolsó bajnoki fontossága:

„Egy nagyon fontos mérkőzés lesz, hisz a bajnoki cím megnyeréséért harcolunk még mindig. Ezután vár még ránk feladat, hisz ott van a Bajnokok Ligája döntő, ahol is egyenlő esélyekkel indulnak a felek. Aki nem így gondolja, az hazudik.”

Van még esély trófeaszerzésre:

„Ez az álmom. Már jó pár éve vagyok a Real Madridnál. Kaptam egy esélyt az elnöktől, hogy a felnőtt csapatot irányíthassam, és minél jobban szeretném teljesíteni a rám szabott feladatot. Bármit megtennék, hogy láthassam, ahogy ünneplik a csapatom. Rengeteget tanultam az elmúlt időszakban, egyáltalán nem ugyanolyan, mint amikor a harmadosztályban irányítottam a kisebb csapatot. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.”

Hogyan tovább?

„Még nem tudom lesz ezen esélyem folytatni itt a munkát. Egyértelműen sorsdöntő lehet a végeredmény. Eddig nagyszerűen alakulnak a dolgok a csapattal. Sokak kételkedtek abban, hogy bírnom fogom ezt az a feladatot, amit teljesen meg is értek. Még nem sikerült elérnünk semmit, hisz nem nyertünk még semmit és ezek után, hogy mondhatnám biztosra, hogy megérdemlem a maradást. Hátra van még két fontos mérkőzés, amik számunkra döntő fontosságúak.”

Újdonsült edző:

„Ezen a szinten már minden harmadik nap mérkőzés van és készülni kell. A kezdet nem volt egyszerű, nagy nyomás volt rajtam, persze még most is érzem, de ahogy telik az idő egyre nyugodtabb vagyok és tudatosabb.”

A Barcelona mérkőzése:

„Csakis a mérkőzés végén fogom megnézni az eredményt. Nem rajtunk múlik a győzelem, de akkor sem fogunk foglalkozni a másik csapat eredményével. Győzni szeretnénk és mindent megteszünk a pályán és kiderül ez mennyire lesz elég.”

James játéka:

„Minden egyes játékosomtól ugyanazt kérem és ők mind azt is csinálják, amit mondok. 23 világklasszis játékosom van és a végén döntenem kell. Állandóan Isco és James játékáról, sorsáról kérdeztek, miközben 23 játékosom van velük együtt. Sok mindent várok Jamestől, mint emberként, mint játékosként, de ezt ugyanúgy elvárom a többiektől is, ám végül mindig csak 11 játékosom léphet egyszerre pályára. A munkájával meg vagyok elégedve, és amikor lehetőséget kap remekül is teljesít ennél többet jelenleg nem is tudnék tőle kérni. Ő egy igazi profi.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
satellite
A Deportivo elleni keretünk
ÁLTALÁNOS
marcelo_1200x460_acf_cropped

Leave a Reply