c01

Vissza a győzelmek útjára… Előzetes: Real Madrid – Deportivo

A spanyol bajnokság 20. fordulójában a Real Madrid a Deportivo csapatát látja vendégül a Santiago Bernabéuban

A Királyi Gárdáról korántsem lehetne azt állítani, hogy jó formában lenne. Még az „elmegy” kategória is erős. Oké, jön egy-egy győzelem, de zsinórban két vereség hazai pályán, egy vérszegény kupameccs (B csapat ide vagy oda) sokaknál kiverhette a biztosítékot. De mégis van valami, ami miatt hétről hétre leülünk megnézni kedvenceinket. Mi lehet ez? Egyszerű… a csapat iránt érzett szerelem, a megújulásba vetett hit.

Na de elég a romantikából. Nézzük a tényeket! A Real Madrid hatalmas esélyt kapott, hogy zárkózzon az előtte lévőkre. Tegnap, a városi rivális Atlético a Girona ellen hullajtott el két pontot, a Valencia pedig a Las Palmas vendégeként hagyott ott három egységet a Kanári-szigeteken. A Villarreal ugyan nyert, de egy esetleges mai győzelemmel visszalépne a negyedik helyre, és egy keveset ledolgozhatna a tetemes hátrányából.

A Deportivo eredményei sem túl fényesek. Az elmúlt öt mérkőzésükön mindössze négy pontot tudtak összegyűjteni. A Villarreal otthonából tudtak egy pontot elcsenni, míg a tavalyi évben a Leganés-t múlták felül 1-0-ra. Legutóbbi ellenfelül a Valencia volt, akitől 2-1-es vereséget szenvedtek. Jelenleg a 18. helyen tanyázik Cristóbál csapata. A csapat legeredményesebb játékosa Florin Andone 5 találattal. Érdekes, hogy a román támadó több gólt ért el, mint a Királyiak legeredményesebb játékosai, akik eddig négy találatot jegyeztek (Asensio, Bale, Isco, Ronaldo).

Zidane variálhat a kezdőt illetően, hiszen Vallejo és Ramos kivételével mindenki egészséges. A kapuban ismét Keylor Navasé lehet a főszerep, hiszen a kupameccseken Casilla szerepel, így Costa Rica-i társa ilyenkor pihenhet. A védelem két szélén Carvajal és Marcelo muzsikálhat, és próbálhatja meg visszaszerezni régi formáját. A védelem oszlopainál nem lehet kérdés: Varane és Nacho a megoldás, hiszen a Kapitány és Vallejo is sérüléssel bajlódik.

A középpályán mindenki bevethető, de ahogy ismerjük Zizout, aligha lehet változtatásra számítani, így Casemiro, Modric és Kroos játéka gyakorlatilag biztosra vehető. Ez még persze kiegészülhet Iscoval, attól függően, hogy milyen összeállításban küldi pályára a támadókat. Ugyanis hosszú idő után visszatérhet a BBC, hiszen Bale és Ronaldo is kihagyta a hétközi kupameccset, Benzema pedig már csatlakozott a társakhoz, így csak a francia mesteren múlik, hogy honfitársa a kezdőben kap-e helyet.

A kezdőben tehát sok változásra nem számíthatunk, de bízzunk benne, hogy megmutatják mit is tudnak valójában. A riválisok botlását kötelező kihasználni, ha nem akarnak komolyabb bajba kerülni, mint amilyenben most is vannak. Menjünk nekik, és mutassuk meg, hogy a rossz formánk a múlté, és újra az a Real Madrid van a pályán, aki uralta Európa és a világ futballtrónját. Hala Madrid!

Real Madrid – Deportivo, LaLiga 20. forduló
2018. január 21. 16.15
Helyszín:
Madrid, Santiago Bernabéu
Tv: Sport1

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid:
Keylor Navas – Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo – Casemiro, Kroos, Modric, Isco – Bale és Cristiano Ronaldo

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ronika
Kérjük vissza Ronaldot!
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply