Brych vezeti a visszavágót- a PSG nyomást gyakorolt az UEFA-ra

A Paris Saint-Germain csapata úgy érezte hátrányos helyzetben voltak a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első párharcán. Ezért a visszavágó előtt a francia csapat sportigazgatója némi nyomást gyakorolt az UEFA-ra.

 

A Paris Saint-Germain csapata úgy érezte hátrányos helyzetben voltak a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első párharcán. Ezért a visszavágó előtt a francia csapat sportigazgatója némi nyomást gyakorolt az UEFA-ra.

Vajon ezt akarták az UEFA-nál elérni? A Paris Saint-Germain-nél a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágója előtt (2018.03.06., kedd, 20:45) kifejezték elégedetlenségüket a bírók tevékenysége miatt. „Az odavágó nem csak a játékosok közötti párharcról szólt. Voltak külső befolyásoló tényezők is”-mondta Antero Henrique, a párizsiak portugál sportigazgatója a francia újságnak, a L’ÉQUIPE-nek, aki egy „tapasztalt, top játékvezetőt” kért. Az UEFA választása Felix Brych bíróra esett. A 42 éves német vezette a tavalyi Bajnokok Ligája döntőt Cardiffban, ahol a Real Madrid 4:1-es győzelmet aratott a Juventus felett.

Henrique a müncheni születésű bírótól több pártatlanságot vár: „Ez nem csak most, Madridban volt probléma. Tavaly a Barcelona elleni mérkőzésen (2017.03.08.; FC Barcelona-Paris Saint-Germain 6:1) ugyanez történt. Ez egyszerűen akkor és most is tiszteletlenség volt a klubbal és Franciaországgal szemben. Az előző találkozót Madridban egy csekély tapasztalattal rendelkező játékvezető irányította. Ha a meccs előtt azt mondják, hogy ez az év mérkőzése, akkor ehhez a legjobb, legkiemelkedőbb mérkőzésvezetőre van szükség”-hangsúlyozta.

A február 14-ei találkozót (Real Madrid- Paris Saint-Germain 3:1) a 44 éves olasz sípmester, Gianluca Rocchi irányította, aki kivívta a párizsiak nemtetszését. „A bíró segítette a Madridot. A hibái nagyon sokba kerültek nekünk”-mondta Nasser Al-Khelaïfi, a PSG elnöke a lefújás után. Többek között a franciák sérelmezik, hogy Kylian Mbappé helyzeténél lest intettek, illetve úgy gondolják, hogy míg a királyi gárdának túl könnyen fújták be a tizenegyest, addig tőlük elvettek egyet. „A hibák nélkül jobb eredményt érhettünk volna el”-jelentette ki Al-Khelaïfi, akivel Unai Emery is egyetértett, aki a történtek után szorgalmazta a videóbíró bevezetését.

 

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
A PSG elleni keret
ÁLTALÁNOS
zzz

Leave a Reply