Valverde kiszorítja Modricot?

Modric – Casemiro – Kroos. Az elmúlt évek szétbonthatatlan középpályája.


A horvát, brazil és a német középpályás Zidane BL-futásának a szimbólumává vált. Fede Valverde érkezése, illetve lenyűgöző teljesítménye úgy látszik felbontja az ikonikus triót.

Modric kétszer is lesérült idén, ez pedig nyitva hagyta azt a bizonyos ajtót Valverde előtt, és a 21 esztendős uruguayi bebizonyította, hogy alkalmas a horvát pótlására.

Valverde a szezon kezdetén még a Celta Vigo elleni keretbe sem került be, azóta azonban jó néhány mérkőzésen meghálálta Zidane bizalmát. Az Atlético Madrid elleni találkozón meglepetésre került a kezdőcsapatba, majd a kulcsfontosságú BL-meccsen (Galatasaray elleni) is kezdőként lépett pályára.

A PSG illetve Brugge elleni BL-találkozót sérülés miatt kihagyta, ott a fent említett ikonikus trió lépett pályára – és a végeredményt tekintve -, még jobb színben tünteni fel az uruguayi középpályást.

Valverde még mindig csak 21 esztendős, tehát a legjobb éveiben jár, és rengeteg ideje van a fejlődésre. De már most is tökéletes formában van. Modric, a jelenlegi Aranylabda birtokosa már 34 éves, és 2020-ban lejár a szerződése. Ezen felül a horvát az elmúlt négy idényben komoly terhelést kapott, több mint 3000 játékpercet töltött a pályán.

Modric játszott a legtöbbet az elmúlt idényben, azonban a Celta Vigo elleni kiállítása illetve két sérülése komoly hátráltatást, és persze kevesebb lehetőséget biztosított számára. Ebben az idényben többet játszott a horvát válogatottban (337 perc), mint a Real Madridban (246 perc). A kevesebb játékperc azt jelentheti számára, hogy frissebb lesz a szezon döntő-pillanataira, azonban előtte teljesen fel kell épülnie, majd meg kell küzdenie Valverdével a helyéért.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁG

Leave a Reply