Van de Beek lehet a klub kilencedik holland igazolása

Az elmúlt napok legfelkapottabb témája lett, hogy az Ajax egyik kiválósága, Donny van de Beek a Real Madrid dresszét veheti fel hamarosan.


Pogba helyett ő a legelső alternatíva a középpálya megerősítésére. A 22 esztendős játékos lehet Florentino Pérez első holland igazolása, ami a klubot illeti: a kilencedik.


1. Johnny Metgod

1982-ben érkezett az AZ Alkmaar csapatától  Alfredo Di Stéfano oldalán. Két szezont töltött el a csapatban, mielőtt távozott a Nottingham Foresthez. Posztját tekintve hátvéd volt.


2. Clarence Seedorf

Az Ajaxszal 1995-ben Európa-bajnoki címet ünneplő középpályás 1996-ban csatlakozott a Real Madridhoz, egy rövid kalandot töltött el az olasz Sampdoria csapatában. 2000-ben távozott, majd az AC Milant szolgálta 10 éven keresztül.


3. Ruud van Nistelrooy

A holland támadót bemutatnunk nem kell. Térdsérülései problémát okoztak számra, de így is sikerült két LaLiga címet szereznie a csapattal – 96 mérkőzésen 64 gólt szerzett. Négy évet töltött el Madridban.


4. Arjen Robben

Az elmúlt évek egyik legjobb szélsője. 2007-ben 35 millió euróért érkezett a Chelsea-től, de sérülései őt is akadályozták. Egyszer nyerte meg a spanyol bajnokságot, illetve a spanyol-szuperkupát is habfehér mezben.


5. Wesley Sneijder

2007-ben érkezett az Ajaxtól, csodálatos első idényt futott a Real Madriddal. Egy sérülés neki is betett, 2009-ben az olasz Interhez távozott ahol kulcsfontosságú játékossá vált José Mourinho kezei alatt.


6. Royston Drenthe

A 2007-es U21-es Európa-bajnokságon főszereplő volt, ezt követően egy csodálatos góllal debütált a Real Madridban egy Sevilla elleni mérkőzésen. Egy autóbalesetet követően megváltoztak a dolgok, végül 2011-ben aláírt az Evertonhoz.


7. Klaas-Jan Huntelaar

Támadó, aki a „Vadász” becenevet kapta. Gólerős csatárról beszélünk, de a Real Madridban nem tudott maradandót alkotni – ezért egy fél szezon után távozott is az AC Milanhoz. Minden más csapatban meghatározó játékossá nőtte ki magát, jelenleg az Ajax csapatát erősíti.


8. Rafael van der Vaart

Az Ajax egykori kiválósága 2008-ban csatlakozott a Real Madridhoz, posztját tekintve középpályás volt. 73 mérkőzésen 12 gólt és 11 gólpasszt jegyzett, végül 2012-ben aláírt a Tottenhamhez.

A holland legenda éppen nemrégen nyilatkozta a következőt van de Beek-ről:

„Ha van de Beek helyében lennék, akár biciklivel is elmennék Madridba. Most van itt a legjobb alkalom, hogy a Real Madridba csatlakozzon. Játékperceket kapna, de a versengés hatalmas Madridban. Tavaly csodálatosan teljesített a BL-ben, tisztában vannak, hogy ki ő. Sok minden más lenne Madridban az Ajaxban szerzett tapasztalataihoz képest, de szerintem jól illene hozzá a madridi rendszer.”


forrás: MARCA, AS, Transfermarkt

Talán ezek is érdekelhetnek:

KÉPGALÉRIA

Leave a Reply