A Bernabéu elvesztette félelmetességét

A Real Valladolid elleni 1-1-es eredmény kiábrándító volt, a csapatok már nem félnek a Santiago Bernabéuba érkezni.


Nem félnek, és ez aggodalomra ad okot a Madridisták számára. Egyik Európai nagy klub sem vesztett el annyi pontot tavaly (otthon), mint a Real Madrid. Összesen nyolc hazai mérkőzést vesztett el a csapat a következő ellenfelek ellen: 2x Barcelona, Ajax, CSZKA Moszkva, Levante, Real Sociedad, Girona és Real Betis. Ami a bajnokságot illeti: összesen 17 pont került „eldobásra”.

Csak a Rayo Vallecano, a Huesca és a Real Valladolid veszített annyiszor a tavalyi szezonban, mint a Real Madrid. Ha figyelembe vesszük a tavalyi nyolc vereséget illetve vissza megyünk a 2017/18-as szezonra, a Real Madrid mindössze 13 mérkőzést nyert meg 28-ból hazai pályán.

Érdekesség (és szomorúság), hogy a Copa del Rey kiírásában nem sikerült győzelmet szerezni a Fuenlabrada, a Numancia és a Leganés ellen sem.

A 2017. június 3-ai BL-döntő óta a Real Madrid az egyik legnagyobb európai klub, aki ilyen rossz hazai statisztikával „büszkélkedhet”. Ha számoljuk a BL és Copa del Rey-mérkőzéseket akkor a Real Madrid összesen 59 pontot vesztett el 57 hazai mérkőzés alatt 2017. augusztusa óta. A Barcelona csupán 14 pont mínuszban van 58 hazai mérkőzésen.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
james_megserult
SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Isco

Leave a Reply