James Rodríguez – a nem kívánt sztártól egy galaktikus igazolásig

Elnyerte Zidane bizalmát, már kellemetlenség nélkül beszél róla a francia tréner is.


Tulajdonképpen James személyében egy új „Galaktikus” érkezett a Real Madridhoz, köszönhető ez a rendkívül jó teljesítményének, ami Zidane-nak is tetszik. Ráadásul ingyen.

Neymar leigazolása nem sikerült, ahogyan James és Bale eladása sem. Mindkét játékos kénytelen volt Madridban maradni, Zidane-t pedig a sérülések késztették, hogy a rendelkezésre álló játékosokból állítsa össze a kezdőcsapatot. Ez sikerült, nem véletlen nyilatkozta a következőt a mester a Levante elleni bajnoki után:

“Minőségi játékos volt mindig is. Semmi sem változott. Erőnlétből nem volt 100%-os, de küzdött és megmutatta, hogy milyen elkötelezett is. Kihajtotta magát, elégedettek vagyunk vele, mert mindent beleadott a meccsen. Most pihennünk kell és készülni a következő mérkőzésünkre.”

Sem az Atlético Madrid, sem pedig a Napoli nem tudta megszerezni a kolumbiait, ennek értelmében pedig a két év kölcsönt (Bayern München) követően Madridban maradt, és úgy tűnik, hogy nagyon fontos tagja lesz a csapatnak az idényben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy két bajnoki mérkőzésből mindkét alkalommal a kezdő tizenegy tagja volt, és nagyon jól játszott.

Kulcsfontosságú játékos lehet, ha továbbra is ezt a hozzáállást mutatja és jó kapcsolatot ápol Zizou-val.

James statisztikája
James statisztikája

Ahogy a 2014-es világbajnokságon szárnyalt, úgy érkezett meg a Bernabéuba is. Nem véletlen, hogy időközben James mezei nagyon felkapottak lettek a Real Madrid hivatalos boltjaiban.

A kolumbiai középpályás és Zidane kapcsolata a Cardiff-i BL-döntő előtt szakadt meg teljesen, miután a francia kihagyta Jamest a keretből. Most úgy látszik, hogy ez már a múlté. Persze még nagyon az elején vagyunk, hisz két mérkőzésről beszélünk, negatív eredmények pedig még nem születtek amik igazán próbára tennék őt.

De a tények, első hazai amin esélyt kapott és több, mint 10 kilómétert futott, emellett 63 sikeres passzt teljesített. És kihozta azt Benzemából, amire Vinícius szélsőként nem volt képes.

Minden figyelem most a Bajnokok Ligájára irányul, ahol James ismét kezdő lehet. Miután a Cardiff-i BL-döntő után egyetlen ilyen találkozón sem lépett pályára, Zidane vele számolhat elsőként a PSG elleni nyitómérkőzésen.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Marcelo

Leave a Reply