Brahim elveszett éve: 435 játszott perc

Egy év telt el, azaz ezen a napon debütált a Real Madrid mezében Brahim Díaz.

A bemutatóját követően már második nap magára ölthette a habfehér mezt, a klub azon politikájának részeként érkezett, hogy megfizetethető áron fiatal tehetségeket.
 
A csatlakozása után Brahim azt nyilatkozta, hogy az álmát megvalósította azzal, hogy aláírt a Real Madridhoz – annak ellenére, hogy rengeteg videó látott napvilágot vele kapcsolatban, hogy Barcelona-szurkoló és Lionnel Messi fanatikus.
 
De nem számított. Brahim Madridba igazolt, és meg volt győződve arról, hogy megkapja azokat a perceket, amit a Manchester Cityben nem adtak meg neki.
 
Először úgy is tűnt.. Santiago Solari kedvelte őt, és az első három mérkőzésen játéklehetőséget is kapott. Ezeken a meccseken a fiatal játékos jó teljesítményt nyújtott, aztán hirtelen eltűnt és egészen március 31-ig nem játszott, ekkor már Zidane irányította a csapatot.
Nyilvánvaló volt, hogy a dolgok megváltoztak a francia tréner kinevezése után. Az elmúlt idény utolsó szakaszában Brahim nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget, sőt gólt is szerzett a Real Sociedad ellen. A helyzet jól nézett ki, de Brahimot „elnyelte” a torna.
Brahim a Real Madrid 25. játékosa, és nála kevesebbet csak Mariano Díaz játszott.
Ez a hónap döntő lehet a fiatal játékos jövőjét illetően. Időközben a Real Madrid és a Getafe mindenben megegyezett egymással a játékos kölcsönadásáról, azonban Brahim továbbra is maradni, és bizonyítani szeretne, amint lehetőséget kap.
Egy év, és 435 játékperc úgy tűnik nem okoz aggodalmat Brahim számára..

forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁLTALÁNOS
Zidane kilencedik döntője

Leave a Reply