Mendy megelőzte Marcelót

A francia játékos Zidane teljes bizalmát élvezi.


Ferland Mendy az a váratlan igazolás volt, aki mára kiszorította Marcelót a kezdőcsapatból. Kevesen gondolták volna, hogy a Lyonból érkező játékos már az első szezonban ilyen hatással lesz a csapatra, de most – az idény közepén – bizonyítja azt, hogy miért is szerette volna őt Zinédine Zidane a csapatba.

A nyári igazolásokból csak Mendy esetében igaz az, hogy immáron fix kezdőként számol vele Zidane. Kivéve persze Hazardot, de ő jelenleg sérült.

Mendy az elmúlt tizenegy bajnokiból nyolc mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, egyet eltiltás miatt – kettőt pedig pihentetés miatt hagyott ki.

A szilárdság – amit a Real Madrid védelme jelenleg mutat – nagyrészt a franciának köszönhető, ugyanis sokkal jobban teljesít, mint brazil kollégája. A statisztika is ezt bizonyítja a brazil esetében: az elmúlt harminc mérkőzésből csupán tizenháromszor kapott lehetőséget.

Hosszú idő után most először került veszélybe Marcelo posztja. Amennyiben Mendy továbbra is ilyen jól teljesít, nehéz elképzelni, hogy Marcelo visszatér a kezdőcsapatba – amelyet már egy évtizede foglal(t) el.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply