0-0: A Tizenegyedik Szuperkupa!

A Real Madrid szerezte meg a bajnoki címet Dzsiddában, egy olyan döntőben, ahol a büntetők döntöttek. (4-1).


A Real Madrid szerzett győzelmet Dzsiddában (Szaúd-Arábia) a Spanyol Szuperkupa-döntőjében, megszerezve ezzel a tizenegyedik címet. A találkozón nem született gól, pontosan úgy, ahogyan a milánói csatán. Megint a büntetők döntöttek, amiben a Real Madrid volt a jobb.

A két csapat nagyon koncentrált volt, tudatában voltak annak, hogy ennek a derbinek jelentősége van. Először Casemiro próbálkozott, majd nyolc perccel később Modric egy szöglet után, de Jan Oblak mindkét esetben hárított. Öt perc múltán Joao Félix lőtt kapura, de az idő teltével a Real Madrid kezébe került az irányítás.

A Real Madrid jobb oldalról próbált lyukat találni az ellenfél védelmében, ennek köszönhetően pedig be is sikerült szorítani a Diego Simeone gárdáját. Ferland Mendy próbálta meglepni Oblakot, de a szlovén hálóőr ismét a helyén volt. Az utolsó tizenöt percben három szögletet is elvégezhettek a Blancók, de ezekből sem sikerült előnyt kovácsolni. A második játékrészre Jovic is megérkezett a pályára, a szerb csatárnak két ígéretes helyzete is adódott, de egyiket sem sikerült gólra váltani.

A 60. percbne Zidane cserélt, Isco helyére megérkezett Rodrygo – aki rögtön kiválóan szállt be a meccsbe, Joviccsal volt egy összjátéka, ezután Valverde csapott le a labdára, de a matracosok kapusa ismét résen volt. Tíz perccel a mérkőzés előtt Courtois mentett nagyott Moratával szemben. A meccs végéhez közeledve a Real Madrid nem állt le, a nyomás csak nőtt, először a csereként Mariano került helyzetbe fejesével, majd ismét Rodrygo lőtt kapura, de mindkét esetben Oblakot találta meg a labda.

A hosszabbításban (99. perc) Kroos próbálkozott, ezután pedig majdnem a matracosok kerültek előnybe, két lehetőségük is volt. A Blancók részéről a mérkőzés legnagyobb helyzete érkezett, először Modric, majd Mariano tüzelt Oblak kapujára, de mindkét esetben hárított a szlovén. Morata kapott jó labdát, talán gól is lett volna, de Valverde feláldozta magát, és a szabálytalanságának köszönhetően kiállította a játékvezető. A hosszabbításnak is vége lett, következtek a büntetők!

Büntetők:

  • 1-0, Carvajal, gól.
  • 1-0, Saúl, kapufa.
  • 2-0, Rodrygo, gól.
  • 2-0, Thomas, Courtois védett.
  • 3-0, Modric, gól.
  • 3-1, Trippier, gól.
  • 4-1, Ramos, GÓL!


Videó:

https://www.youtube.com/watch?v=6qxTMaUlpAg


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
atletico-madrid-vs-real-madrid

Leave a Reply