Real Madrid – Granada 4-2 | Összefoglaló + VIDEÓ

A válogatott szünet előtt a Real Madrid hazai pályán fogadta a spanyol bajnokság második helyezettjét. A végeredmény végül 4-2 lett, jó játékkal és Hazard illetve James góllal.


A tabella vezetője gólokkal megy a válogatott szünetre. A Real Madrid a tabella első helyezettjeként várta a találkozót, ez a mérkőzés lefújásakor is így maradt. Benzema szép gólt szerzett már az első percben – Bale gyönyörű passzát követően, ezután Hazard is megszerezte első bajnoki gólját, Modric bombagólt lőtt, a végeredményt végül a nagy nyomás alatt lévő James Rodríguez állította be. James gólja előtt a Granada hirtelen 3-2-re módosította az eredményt, ám a kolumbiai találata pontot tett a meccs végére, és a Blancók továbbra is veretlenek a bajnokságban.

A Real Madrid nagyszerűen kezdte a találkozót. Alig két perccel a kezdő sípszót követően Bale adott egy gyönyörű passzt Benzemának, aki ezzel a góljával már a hatodik találatát jegyzi a spanyol bajnokságban. A Real Madrid a játék minden részét uralta, 15. perccel később Carvajal növelhette volna az előnyt, de Rui Silva kapus résen volt. Ezután érkezett egy Benzema-kísérlet, de ez sem sikerült.

A Granada kísérletei nem jelentettek gondot Aréola kapujára, de Zidane srácai gőzerővel keresték a második gólt. Először Valverde fejelt kapura, majd Carvajal próbálkozott, de a vendégek hálóőre nyugodtan kezelte a helyzetet. A 34. percben Toni Kroost kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, Luka Modric váltotta. Miután Antonio Puertas próbálkozott a tizenhatos vonaláról, addig Gareth Bale esett el a büntetőterületen belül – ami Eden Hazard csodálatos góljához vezetett. Valverde az egész védelmet semmissé tette, majd Hazard kapta a labdát tőle, és lazán pöccintett a kapus fölött, akinek esélye nem volt a hárításra. 2-0, Eden Hazard első bajnoki gólja!

A második félidő Herrera távoli lövésével indult, amelyet Aréola nyugodtan hárított. A vendég csapaton látszott, hogy gólt szerezni jöttek ki a második félidőre. Csata következett, folyamatos játékot immáron nem láthattunk. A 61. percben azonban Hazard passzát követően Modric lőtt a tizenhatoson kívülről egy hatalmas bombát Rui Silva kapujába, egyenesen a bal felsőbe. Védhetetlen lövés, gyönyörű gól, az eredmény pedig már 3-0.

Nyolc perccel később a Granada szerzett egy találatot, amikor Aréola buktatta fel Carlos Fernándezt a tizenhatoson belül, Darwin Machís pedig könyörtelenül értékesítette a büntetőt. 3-1. A mérkőzés itt megváltozott, a vendég csapat vérszemet kapott. A 74. percben Ramos próbálkozott egy fejessel, ám a felső léc fölött távozott a játékszer. A Granada ezután helyzetbe került, de Varane jól reagált. Ebből már látszott, hogy érkezik valami – és jött is, az andalúz klub második gólja.

Az eredmény 3-2, a Real Madrid pedig rákapcsolt. Fölényes játék, mint eddig – Benzema pedig helyzetben, de Rui Silva csodás módon hárította a lövését. Elérkeztünk a 83. perchez, amikor James Rodríguez állt be csereként és a 92. percben eldöntötte a találkozót, higgadtan lőtte Odriozola labdáját középre.


VIDEÓ:

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-granada
SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Kroos

Leave a Reply