Real Madrid-Atlético: derbi az első hely megtartásáért!

A Real Madrid immáron 20 mérkőzés óta veretlen, és a Blancók ma is azt remélik, hogy sikerül győzelmet szerezni hazai közönség előtt az Atlético Madriddal szemben.


A Real Madrid februárja talán nem is indulhatna jobban, hisz a hónap első napján derbi kerül megrendezésre a Santiago Bernabéuban. 20 nappal a Szaúd-Arábiai döntő után újabb madridi derbit láthatunk, azonban Zidane csapata most a tabella első helyéről várja az összecsapást.

Védekezési szempontból is érdekesnek ígérkezik a találkozó, ugyanis a Real Madrid rendkívül jól muzsikál, erről korábban itt írtunk. A Blancók 21 találkozón mindössze 13 gólt kaptak, az Atlético eggyel többet. A Real Madrid 2020-ban már hét mérkőzést játszott, ezekből négy alkalommal nem sikerült bevetni Courtois, vagy épp Aréola hálóját. A riválisoknál kicsit másabb a helyzet, ők hat mérkőzésen kétszer nem kaptak gólt.

„Ez egy különleges meccs lesz, mert ez egy derbi. Szeretünk otthon játszani.”mondta Zidane a meccs előtti sajtótájékoztatón, illetve a következő 19 játékost nevezte a keretbe.

A két csapat ebben a szezonban már harmadjára találkozik egymással (az legutóbbi két találkozó gól nélküli volt). Simeone gárdája a negyedik helyről várja a derbit, 36 pontjuk van. A csapat legjobb gólszerője Álvaro Morata, akinek már 10 találata van – Correa pedig az a kiváló formában lévő játékosuk, aki csapata 2020-ban szerzett hat góljából háromért felelős.


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-atletico-madrid

Leave a Reply