Mendy-dilemma: Hogy oldjuk meg a Clásicón való szereplést?

A Barcelona március elsején látogat a Bernabéuba, ahol Ferland Mendy szereplése veszélybe is kerülhet.


Vitathatatlanul Ferland Mendy lett a Real Madrid első számú balhátvédje, az ő játékával mondanunk sem kell, hogy sokkal stabilabb a védelem.

Mendy ebben az idényben 19 alkalommal lépett pályára, összesen 1512 percet játszva, és ezen időszak alatt a Blancók 8 gólt kaptak, az utolsót épp az Osasuna elleni 4-1-re megnyert mérkőzésen.

A francia játékos egyetlen lapra van attól, hogy eltiltás legyen a vége, és a Real Madridnak a Barcelonával való találkozásig még két meccse van: egy hazai csata a Celta Vigóval, és egy idegenbeli találkozó a Levante ellen. Ha Mendy sárga lapot kap a Celta ellen, kihagyja a Levante elleni küzdelmet, viszont zidane rendelkezésére áll az El Clásicón.

A szezon első klasszikusán Mendy a kezdőcsapatban kapott helyet, és ő felelt azért a labdáért, amit végül Gareth Bale gólra váltott, de érvénytelenítette a játékvezető.

Casemiro precendese

Zidane viszont nem rajongója a sárga lapok összegyűjtésének, ami eltiltást von maga után, ezt láthattuk korábban Casemiro eseténél. A brazil középpályás nem erőltette a sárga lapot, ezért a Barca elleni utolsó meccsen (tehát a Valencia ellen) nem nevezte őt Zizou a kezdőcsapatba, elkerülve ezzel az eltiltást.

A francia zseni valószínűleg ugyanezt a taktiktát fogja alkalmazni honfitársa esetében is, így Marcelo játszhat a Levante ellen, Mendy pedig gond nélkül öltheti magára a habfehér mezt a klasszikuson.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Általános

Leave a Reply