El Clásico: Ramos vs. Messi: 41. fejezet

Klasszikusok csatája a klasszikuson.


Sergio Ramos és Lionel Messi az El Clásico részét képezik. A két kapitány képviseli a klasszikusok lényegét, holnap 41. alkalommal találkoznak egymással a Santiago Bernabéuban.

A győzelemben Messi vezet 19 Clásico-győzelemmel, míg a Blancók kapitánya 12-vel büszkélkedhet. A gólok tekintetében is Messié az első hely, de természetesen itt más a helyzet. Az argentinnak 26 találata van, míg Ramosnak 4.


Gól ranglista a klasszikusokon

A két fél első közös Clásicója 14 évvel ezelőtt volt, amikor a Barcelona látogatott a Bernabéuba. Ronaldinhót üdvözölték a hazai szurkolók, amikor 3-0-s végeredmény született a Barca javára.

Első alkalom, amikor mindketten gólt szereztek az 2007-ben történt, amikor a 19 éves Messi mesterhármast szerzett – míg a Blancóknál Ramos, és Van Nistelrooy talált a Barca kapujába. Ezen találkozó 3-3-s döntetlennel zárult.

Miután megnyerte első két Clásicóját, a kapitány nem tudta megállítani a Barcelonát győzelmek tekintetében. A Blancók kapitánya betalált a híres 6-2-s – vereséggel záruló – meccsen, de Messi is, ő kétszer.

Azóta a Real Madrid két Clásicót nyert otthon: 2-1 a 2012/13-as idényben, és 3-1 a 2014/15-ösben – az előbbi Ramos góljával. Ramos a 2016/17-es idényben is megmentette csapatát a vereségtől, amikor a 90. percben állította be az 1-1-s végeredményt.

Ugyanakkor a Copa del Reyben más a helyzet: Ramos az irányító öt győzelemmel (beleértve a két döntőt is), és a sorozat hét találkozójából kettőt veszített el. Messi egyik találkozón sem szerzett gólt.

Más a történet a Bajnokok Ligájában, ahol Messi kétszer is gólt szerzett. Az egyik egész szépre sikeredett, gondolunk itt a 2010/11-es elődöntőre, ami a Bernabéuban került megrendezésre.

Ramos ekkor nem lépett pályára a második félidőben.

A Szuperkupában: Ramos három közül kettőt nyert, Messi hat góljának ellenére.

Ramos és Messi tartják a Clásico-részvételek rekordját is.

A Real Madrid kapitánya 44. alkalommal lép pályára holnap, míg Messi 43.


forrás: MARCA, Wikipedia

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG

Leave a Reply