Újra a tabella tetején | Real Madrid – Barcelona (2-0)

Nagyszerű játék, a Real Madrid nyerte az El Clásicót és vette át újra a vezetést a tabellán. Összefoglaló!


A Real Madrid nagy reményekkel érkezett a csúcstalálkozóra, a tét óriási volt. Joggal merültek fel a kérdések, ha vereséget szenved a csapat:

  • mi lesz Zidane sorsa?
  • elúszott a bajnokság?
  • hogyan tovább?

A mérkőzés első percei pedig ezekre a kérdésre majdnem választ is adtak. A katalánok agresszívek voltak, és folyamatos támadásokkal bomázták Courtois kapuját. Betalálni szerencsére nem tudtak, hisz a belga minden próbálkozást hárított. Nem mintha a Blancók nem okoztak volna fejfájást a katalánok hálóőrének..

A találkozó huszadik percében kezdődtek igazán a próbálkozások mindkét fél részéről. Először Kroos szabadított fel, igaz, nem valami szépen. Jött Griezmann, de lövése a kapu fölött kötött ki. Messi, de leginkább Arthur került nagyon ígéretes helyzetbe, de mind a védelem, mind Courtois tökéletes munkát végzett. Az argentin ezután kihagyta a kihagyhatatlant, hisz a kapu közepébe lőtt, ahol a belga résen volt és blokkolta a lövést.

A Real Madrid támadójátéka nagy részben Viníciusra épült, amiből a kis brazil bőven kivette a részét. Cselsorozatok, hatalmas sprintek és a sok-sok beadás, amik végül egyelőre nem hoztak gólt az első játékrészben. 0-0.

A mérkőzést egyébként 78357 fanatikus tekinti meg a helyszínen, köztük Cristiano Ronaldo.

Nagy irammal kezdett mindkét csapat a második felvonásban, de a Blancóknál valami megtört: labdabirtoklás, gyönyörű passzok és irányítás, amire végülis jól reagált a Barcelona, de érvényesülni nem igazán tudtak.

Az 56. percben Isco mutatott be egy GYÖNYÖRŰ lövést, ami a bal felső felé tartott de ter Stegen óriási bravúrral hárította a spanyol játékmester próbálkozását. Tíz perc elteltével újra Isco fejére érkezik a labda, fejel, de most Piqué védett nagyot.

A 71. percben Kroos indítja Viníciust, aki túl jár a védők eszén és betalál!!!!! 1-0!!

Ami a Barca játékát illeti: nem játszottak oly rosszul, de a védelem mindent jól reagált le, és tisztáztak. Főszerepben Marcelo, ugye? 🙂 Ki kell emelnünk a mi Valverdénk játékát is, kiválóan játszott a kis uruguayi középpályás. Nem is véletlen lett a mérkőzés embere!

Cserék, vérfrissítések jöttek – amiből a Real Madrid jött ki jól: Mariano Díaz a 91. percben váltotta Karim Benzemát, majd egy perccel később első labdaérintéséből gólt szerzett!! 2-0!

VIDEÓK:


Győzelem, és újra a tabella tetejét foglaljuk el. Joggal lehetünk büszkék a csapatra, hisz a második félidőben a szívüket hagyták ott a pályán. Vinícius kiváló vezére volt a csapatnak, Marcelo csodásan védekezett, Isco káprázatos megmozdulásai illetve Kroos kulcspassza. Legyőztük a Barcelonát, és egy ponttal vezetjük a bajnokságot! HALA MADRID!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÖSSZEFOGLALÓK
real-madrid-vs-barcelona
Általános

Leave a Reply