Ancelotti és a keret kiválasztása

Carlo Ancelotti máris szembe kell nézzen azzal, hogy a sérülések nehezítik a keret összeállítását. Még csupán a második bajnoki mérkőzés előtt vagyunk, de máris hatan hiányoznak a csapatból: Ferland Mendy, Marcelo, Toni Kroos, Luka Modric, Dani Ceballos és Mariano Diaz.

Ezért az elképzelhető legjobb hír most, hogy Dani Carvajal visszetérhet, Ancelotti fokozatosan fogja egyre inkább percre játékba küldeni. Dani 116 napon hiányzottA, a jobb oldali védelemben jelenleg így Odriozola, Vasquez és Carvajal lehetnek az opciók.

Alaba lesz a bal szélső, hiszen Marcelo sérülése miatt ma is Benzeman lesz a kapitányi karszalag. Így középre Nacho vagy Militão állatnak.

Mindenki számára meglepő lehet, hogy Carlo Asensiot a középpályára készül állítani. De egyáltalán nem biztos, hogy ez helyből isten ellen való dolog lenne, hiszen a támadósor áll most a legjobban, ha pedig azt olvassa valaki, hogy Bale – Benzema – Hazard az elő sor, azért az elég ütősen hangzik. Miközben középről nagyon hiányzik Kroos és Modric.

Hazard saját – és Ancelotti – véleménye szerint is noha még nem 100%-os (talán sose lesz az többé), végre felszabadultan játszott az első fordulóban. Már az Európa Bajnokság alatt is emlékeztetett arra a Hazardra, akit a Chelseaből ismertünk. A legjobb hír.

A másik Bale lazasága, hozzá állása. Ő is mosolyog, boldognak tűnik, és szintén hozta a régi Bale minden erényét az első meccsen – folytassa, kérem!

Karim, meg Karim! Tudjuk, hogy Benzema, a támadósor vízhordója Ronaldo távozása után a vállára vette a csapat megmentését. Nagy szégyenektől óvott meg azzal, hogy felhúzta a góllövő csukát. És ott folytatja, ahol nyár elején abba hagyta. Hála istennek!

Rodrygo, Vinícius is ott vannak a keretben, kicsit még zöldek, de ha belegondolunk, rengeteget fejlődtek mióta Madridba érkeztek. És ott van a keretben Jovic is, aki ugyan eladó, de nem érkezett ajánlat egyenlőre érte. És nem is akar elmenni, bizonyítani szeretne.

Ancelotti így a szezon elején természetesen próbálgatja a párosításokat, töri a fejét, kit hova, kivel tegyen össze, de az is látható, hogy a játékosok szívesen működnek vele együtt.

Lehet persze kritizálni a keretünket. Lehet mondani, hogy ide egy góléhes vadállat támadó kell, mint Haaland, meg Mbappet is várhatjuk, jönnek majd. De most abból főzünk, ami van. Ancelotti nem rossz szakács, amit lehet, ki fog hozni ebből. Bízzunk benne, na meg bízzunk Benzemaban is, jók leszünk!

A este Levante – Real Madrid 22 órakor, közvetítés a Spíler 2-ön.

Forrás Marca, kép managingmadrid.com.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
BAJNOKSÁG

Leave a Reply