A mai derbi: egy meccs, amire Benzema és Ancelotti várt

A csapat ma este az Atlético Madrid otthonába látogat.


Annak ellenére, hogya Real Madrid már megnyerte a bajnokságot és bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, az Atlético Madrid elleni derbi fontos lesz. Még akkor is, ha ezúttal tét nélküli találkozóról van szó. Karim Benzema sem maradt ki a meccskeretből, így lehetősége lesz megelőzni Raúlt, aki a Real Madrid történelmének második legtöbb gólt szerző játékosa. A francia a Manchester City ellen szerzett góljával immáron 322 találatnál jár habfehér mezben, ez eggyel kevesebb, mint amit Raúl szerzett Madridban.

ÉRDEKESSÉG: Raúl első találatát az Atltéico korábbi otthonában, a Vicente Calderonban szerezte az 1994/95-ös szezonban.

Benzema tehát ma este gólt is akar szerezni, hogy elhódítsa a Pichichi trófeát. Ebben az idényben 26 gólnál jár a bajnokságban, őt követi Raúl de Tomás 15 találattal. Azonban a franciának még van négy mérkőzése, hogy növelje az így is magas előnyét. 43 tétmérkőzésen 43 gólt szerzett és stílusosan szeretné befejezni a szezont.

Ancelotti derbi bosszúja

A Real Madrid 2015 október óta nem veszített el idegenbeli derbit az Atlético Madridtól. Az a bizonyos 4-0-s vereség az elválás kezdete volt az olasz tréner számára, annak ellenére, hogy azelőtt megnyerte a Real Madrid 10. Bajnokok Ligája trófeáját. Attól kezdődően a Blancók egyetlen derbit sem vesztettek el idegenben a bajnokságban. Egyetlen vereségük a Bajnokok Ligája elődöntője, 2017-ben.

A Real Madrid az elmúlt hét mérkőzéséből ötöt megnyert, illetve két döntetlen született. A 2020-as Szuperkupa-döntőt is a Real Madrid nyerte büntetőkkel, míg az Atlético a 2018-as UEFA-Szuperkupát hosszabbításban.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

HOVÁ TŰNTÉL?
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply