Ancelotti: „Ha valami megváltozik Ceballos és Asensio fejében, alkalmazkodni fogunk.”

A Real Madrid vasárnap este 22 órától kezdi meg a La Liga idei szezonját, a habfehérekre cím védőként számítanak. Carlo Ancelotti a meccs előtti sajtótájékoztatón számolt be egyes dolgokról.

Vinicius első szezonja kezdőként

Reméljük, hogy a tavalyi sikerességével és folytonosságával folytatódik ez a szezon, sok meghatározó pillanat volt, mikor azt mondhatta volna, hogy fáradt vagyok, de ehelyett ő eldöntött meccseket, sok gólt szerzett és határozott volt.

Carlo Ancelotti
Vinicius Junior a 2021/22-es szezonban

Sablon kiterjesztés

Jól kezeljük a játékosokat. Jelenleg 23 játékosunk van, van olykor, hogy edzésen néhányan kimaradnak, mert a 10 a 10 elleni játékot szoktuk folytatni, a játékosok ezt megértik, jelenleg nincs gondunk ezzel a bő kerettel.

Carlo Ancelotti
Real Madrid játékosai edzésen

Antonio Rüdiger pozíciója

Igaz a szezon első meccsén, a Frankfurt ellen balszélen használtam, de legtöbbször középen szokott játszani. Tudom, hogyha szükséges akkor a balszélen is hatékony tud lenni, nincs ott gondja. Leginkább belsővédőként számítok rá.

Carlo Ancelotti
Rüdiger a Real Madrid új játékosaként.

Vinicius Junior 9. hely

Ezek olyan értékelések, amiknek nagy részben nincs jelentősége. Vinicius elégedett magával, ráadásul a ligában a tavalyi szezonban 14 gólt is szerzett. A jövőben harcolni fog az aranylabda megnyeréséért, hiszen az a fontos számára, hogy győztes legyen.

Carlo Ancelotti

Kroos nincs az aranylabda jelöltjei között, de Modric és Casemiro ott van.

Kicsit meglepődtem a jelöltek között, mert fantasztikus szezonja volt. A Real Madrid játékosok jelölése problémát jelenthet. Kicsit furcsa, hogy Kroos nincs ott, mint Valverde, Militao és Alaba. Mindannyian megérdemelnék, hogy szerepeljenek a listán

Carlo Ancelotti

A befejezés

Mindig is mondtam, hogy motivál a sportág iránti szenvedély, valamint lelkesedés, hogy világ legjobb csapatát edzhetem. Ez motivációt ad arra, hogy minden nap felkeljek, és élvezzem ezt a pillanatot, mert tudom egyszer ennek vége lesz. Remélem ez a pillanat a legtávolabb van.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti arról, hogy befejezi a pályafutását, ha nem edzi már a Real Madridot.

Rotáció

A rotáció oka az, hogy a csapat nagyon erős, és mindenkinek nagyon motiváltnak kell lennie. A világbajnokságra is hosszú keretünknek kell, hogy legyen, és jó állapotú játékosokra van szükségünk. A tavalyi évhez képest az az ötlet, hogy többet cseréljek, mivel bővebb keretem van.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti arról, hogy jobban a keretbe fog nyúlni rotáció téren.

A Világbajnokság

A Világbajnokságig nem lesz sok problémánk. A játékosok jó állapotban akarnak menni, és jól felkészülnek, élvezve a korábbi mérkőzéseket. A legnagyobb kérdés az, hogy világbajnokság után, hogy térnek vissza, mert a rendes hagyomány szerint utána nyaralni szoktak menni, de ez most másképp van.

Carlo Ancelotti
A játékosok a szuperkupa győzelem után.

Federico Valverde

Tavaly a Barcelona elleni mérkőzésen megsérült, és egy kicsit nehezebben tudott formába lendülni. Nagyon jól teljesített a szezon második részében. Nem mondhatom, hogy bárki is kezdő lenne, de sokat fejlődött és alkalmazkodott ahhoz, hogy a pálya szélén is bevethető legyen, ami sokat segít nekünk különböző taktikai felállásban. A jelenléte és a képessége pedig kiemelkedő.

Carlo Ancelotti
Federico Valverde hatalmas dicséretet kapott Ancelottitól.

Ceballos és Asensio

Én mindkét játékossal kapcsolatos sablonomra koncentrálok. Ha valami megváltozik a fejükben, alkalmazkodni fogunk.

Carlo Ancelotti

Thiabut Courtouis a legjobb kapus?

Nehéz besorolást végezni. Voltak látványos kategóriájú kapusaim, például: Gianluigi Buffon, Petr Cech, Manuel Neuer, Iker Casillas és Diego López. Nyilván a legjobbak. Nem tudom megmondani, ki a legjobb, de én csak élvezem, hogy a világ legjobbjai lehetnek.

Carlo Ancelotti
Courtois a Bajnokok Ligája serleggel.

Eden Hazard

Nem tudom, mit gondol arról, hogy mennyit fog tudni játszani, de sokkal többet mint a tavalyi szezonban. Ezt különböző támadói pozíciókban teheti meg. Balszélen érzi magát a legjobban, de tavaly a Bilbaó ellen is jól teljesített jobb oldalon, de hamis kilencesként is tesztelni fogjuk.

Carlo Ancelotti
Hazard szezonja lehet az ide

Casemiro és Tchouaméni

Kompatibilisek. Mindkettő forgójátékos, de különböző jellemzőkkel még pozicionálásban és érkezésben is. Együtt fognak játszani egy meccsen a rendszer kettős fordulattal lesz 4-4-1 vagy 4-4-2-es felálással.

Carlo Ancelotti

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÖSSZEFOGLALÓKSZUPERKUPA
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply