Zidane: „Karim a mi játékosunk és nem látom, hogy ez változni fog”

A mester megtartotta a szokásos mérkőzés utáni nyilatkozatát, ez most a Huesca 3-2-es győzelem után sem volt másképp.

„Kicsit őrült játék volt, de jó volt nézni a csapat erőfeszítését. Nyilvánvalóan képesek vagyunk jobban teljesíteni is, azonban az ellenfél is remekül játszott. Gratulálunk nekik.”

„Ahogy tegnap mondtam: a Huesca jobb helyezést érdemelne a bajnokságban, ezt be is bizonyították most. Jó teljesítményt nyújtottak és talán több pont érdemeltek volna. A mérkőzések 90. percig tartanak, erről szól a foci – mi pedig Karim góljának köszönhetően nyertünk. A végéig akarattal játszottunk és meglett a jutalmunk.”

Benzema

„Már évek óta itt van és jól játszik. Talán ez a legjobb szezonja. Boldog vagyok, kilenc mérkőzés van hátra és mindig számítok rá. Karim a mi játékosunk és nem látom, hogy ez a jövőben változni fog.”

Motiváció

„Komoly dolog mikor egy olyan csapat, mint a Real Madrid, tudja hogy a szezon végén nem emelheti magasba a trófeát, a játékosok profik és erősen szeretnénk befejezni a szezont. A motiváció egy természetes dolog. A meccs során voltak szenvedések de én azt viszem haza, hogy a csapat milyen erőfeszítést tett meg a győzelemért. Hamar gólt szereztek a vendégek, később egyenlíteni is tudtak de mi az utolsó percig hittünk és ezzel sikerült megnyerni a mérkőzést.”

„Nem a játékosokat tesztelem, csupán próbálom mindig a lehető legjobb kezdőcsapatot összeállítani minden meccsre. A válogatott-szünet, sok utazás és kevés pihenés miatt olyan játékosok kaptak lehetőséget akik pihentek és részt vettek az edzéseken. 11 játékossal nem lehet nyerni trófeát. Az én időmben még 30 mérkőzés volt egy szezonban, most pedig 50-60-at nem lehet végigjátszani 11 emberrel. Sokan azt hiszik, hogy mindenkinek boldogságot akarok okozni illetve magamról akarok jó képet mutatni, de nem ez a helyzet. Nem azért változtatom a csapatot mert másoknak akarok örömet okozni, csupán így gondolkodom. Ez mellett persze olyan is van, hogy egy játékos 50-szer a kezdőcsapatban van de ha egyszer kihagyod – ugyanúgy megsértődik.”

A rajongók

„El kell fogadnod amit a rajongók csinálnak. Felelősek vagyunk. Ha el akarnak jönni meccseket nézni, örülünk neki. Ebben az évben nem fogunk nyerni semmit, és ez fontos fontos tényező lehet.”

Luca

„Boldog vagyok a debütálása és a győzelme miatt. Luca a harmadik számú kapus. Courtois nincs jól, Keylort pedig pihentetni akartuk a válogatott-szünet miatt. Jól ment neki ma és nem azért tettem kezdőbe mert a fiam, hanem mert jó adottságai vannak. Nem fél a lehetőségektől, karakteres, elég érett már. 16 éve itt van a Real Madrid akadémiáján és ez sokat jelent.”

Isco

„Tudjuk, hogy milyen játékos. Mindkét meccsen kezdő volt és két gólt szerzett. Örülünk neki, fontos szerepet játszik a csapatban. Kilenc meccs van hátra, lesznek változások. Szerdán újra pályára lépünk és ott is lesznek változások.”

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-huesca
BAJNOKSÁG

Leave a Reply