Zidane: „Harcolni fogunk, hogy magasabb helyet érjünk el a tabellán”

Zinedine Zidane megtartotta a szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatót, főszerepben a holnapi Valencia elleni összecsapás.

„Megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani holnap a Mestalla-ban, egy jó meccsen amit mindenki szeret játszani.” – kezdte a mester.

„A Huesca elleni meccs után elmondtam, hogy változások lesznek és valóban így lesz. Jó néhány játékost kicserélünk. Jó teljesítményt kell nyújtanunk, későn kezdünk de ezt el kell fogadni.”

Luca

„Nem változtatom meg azt amit korábban mondtam. Azok akik ismernek engem, tudják, hogy Luca a saját érdemei miatt van itt a Real Madridnál. A csapat tagja. Ha az akadémiáról beszélünk akkor sok játékos debütálása szóba jön, mint például Carvajalé is. Luca az egyikük közülük. Őszintén nem érdekel az emberek véleménye, hogy személyes (miattam) okok miatt van a csapatban.”

El tudod képzelni a Real Madridot Varane nélkül?

„Nem, ő egy fiatal játékos aki már 8 éve itt van és jól játszik. Rengeteg dolog merül fel kintről, de ez az élet. Nem mondott semmit nekem. A legfontosabb amit a játékosok mondanak nekem és ő a világ legjobb klubjánál van amivel nagyon sok mindent megnyert már.”

A csapat átalakítása, avagy új igazolások

„A következő évről sok mindent mondanak, de ezekről felesleges beszélni. Tiszteletben kell tartani a játékosokat akik itt vannak és sokat tettek a klubbért. A teljes átalakítás tiszteletlenség. Változtatni kell, de nem most és nincs itt az ideje, hogy erről beszéljünk.”

Kapusok a következő szezontól

„Ez a kapusoktól függ akik jövőre itt lesznek. Jelenleg három jó kapusunk van akikkel befejezzük a szezont. Nem lesz vita, jövőre nem lesz kapuskérdés, egyértelmű lesz.

„Én vagyok az edző és el kell mondanom valamit. A klubban fontos emberek vannak akikkel közösen csináljuk a dolgokat, mint mindig. Én vagyok az edző aki napról napra dönt. Beszélek a klubbal, hogy mit akarunk és erről a szezon végén számolunk be.”

Elmondani egy játékosnak, hogy már nincs rá szükség

„Ilyen az élet. Bár nyertünk három vagy négy Bajnokok Ligáját de vannak játékosok akik kevesebbet játszanak, de ez egy csapatban mindig így van. Nekem kell elmondanom az adott játékosnak, hogy nincs már rá szükségem többé. A szezon végén ez elválik, én mindig őszinte vagyok és ez továbbra sem fog változni.”

Marcelo

„Ő egy olyan játékos aki nem játszott túl sokat az elmúlt időben. Szeretem Marcelót mint embert is, de ez nem befolyásolja a döntéseimet. Fenomenális játékos. Ha már kicsit rosszabbul játszik azt természetesen megszólják, de ezen változtatni nem lehet. Mindig többet kérünk tőlük. Szeretem a játékát. Szeretném ha a szezon végéig sokat játszana, de ez nem vesz el Reguilón érdemeiből. Ő a második számú balhátvédünk, és ő is fog kapni lehetőséget a szezon végéig.”

Pszichológia állapot

„Ez kicsit nehéz számunkra természetesen. A játékosok profik és mindig úgy lépnek a pályára, hogy nyerni akarnak. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy jól fejezzük be a szezont.”

A rajongók kifütyülték Bale-t

„A fütyülések sosem jók. Engem is fütyültek már párszor, de ezt el kell fogadnod. Ehhez kell egy személyiség, hogy elfogadd amit az emberek gondolnak. Nehéz szezonon vagyunk túl, bár amikor jól mentek a dolgok akkor éljeneztek az emberek és minden jó volt. Ami Gareth és a többi játékos jövőjét illeti: megfogjuk látni.”

Munkamódszer

„Nem hiszem, hogy változtatnom kéne. Ugyanazt gondolom, mint kilenc hónappal ezelőtt. Szeretném fejleszteni a csapatot amiért én vagyok a felelős, ez a célom. A fontos dolog, hogy tudjuk mit csinál az ellenfél és mit csinálhatunk mi jobban. Amit akarok, hogy a csapat napról napra és meccsről meccsre többet fejlődjön.”


 

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
ÁLTALÁNOS
uj_stadion

Leave a Reply