Zidane: „Mindannyian nagyon szeretnénk látni Hazardot”

Zinédine Zidane hosszú idő után újra a sajtóteremben találta magát, hisz holnap a Levante ellen lép pályára a csapat. Szokásos mérkőzés előtti nyilatkozat.


„Tisztában vagyunk a helyzetünkkel. A bajnokság kezdetekor pontokat vesztettünk, de még nagyon az elején vagyunk. Minden mérkőzés fontos. Holnap játszunk, tudjuk, hogy fontos a győzelem. Ha a maximumot nyújtsuk, sikerül a három pont megszerzése.”

„Igaz, hogy vannak negatív és pozitív dolgok, például most elveszítettük Modricot, de vannak visszatérő játékosok. A csapatunk megvan, nincs több változás és sok játékosunk van. Mindenkinek lehetősége van, hogy segítse a csapatot. Holnap tizenegy jól felkészült játékos fog kezdeni. Igen, Hazard is elérhető lesz.”

Hazard

„Óvatosan kell kezelnük. Három hétig sérült volt, egy hete tért vissza a teljes edzéshez. Mindannyian nagyon szeretnénk látni, de nagyon sok mérkőzés van hátra, nem akarunk rohanni. Várunk, felkészült és én fogom eldönteni, hogy hány percet fog játszani. Nem csak holnap, hanem a szezon összes meccsén. Óvatosnak kell lennünk, mindenki felkészült, főleg ő.”

Felkészülés a válogatott játékosok nélkül

„Ez nehéz. Tisztában vagyunk a helyzettel, nem tetszik, de el kell fogadnunk. Az ellenfélnek 15 nap állt rendelkezésre a felkészüléshez, de ez van. Minden játékos visszatért, közülük három játékosnak csak egy edzése volt, de készen állunk a holnapra.”

Modric sérülése

„Nem voltam ott vele, de szerintem mindenki a legjobbat akarja a játékosoknak. Lukának három mérkőzése volt két nap alatt, de most már nem gondolhatunk erre. Remélem, hogy hamar felépül. Sérült, nem fog játszani holnap és ezt el kell fogadnunk.”

Sergio Ramos

„Nem fogom itt elmondani Sergio történetét, hogy mit tett és mit nem. Az emberek tudják, hogy mit csinál, kivéve akik nem szeretik. Mindenki tudja, hogy ő az a játékos aki mindent megtesz Spanyolországért, ahogyan a Real Madridért is. Továbbra is erősen fog küzdeni a Real Madrid sikereiért, ezt ő is megmondta.”

Sérülések

„Minden klubnál megtörténik, különösen a szezon elején. Sok olyan játékosunk van akik nem pihennek, hisz a válogatottban játszanak. Jól dolgozunk, bízok az itt dolgozó emberekben, a legjobbak, de a sérülések bekövetkeznek.. Remélem, hogy Luka után nem lesz több sérültünk, de ez megtörténhet.”

Bale

„Mindig ugyanazt mondtam, hogy hihetetlen minőségű játékos. Történt ami történt, mindenki tisztában van vele. Gareth itt van, én boldog vagyok, a klub boldog, ő is boldog és a rajongók is. Minden játékosom a legjobb. 23 játékos, és mindenkire számítok. Gareth az egyik. Ma nem gondolhatunk 12 vagy 23 játékosra, mindenkire számítok, ez a filozófiám. Sok mérkőzést fogunk játszani és minden egyes nap a legjobbat akarjuk véghez vinni.”

Keylor és Aréola

„A lényeg az, hogy most megvan a csapatunk. Minden jót kívánok Keylornak és Aréolának is, aki velünk van. Ez a keretünk, mindent megteszünk.”

Vinícius Jr.

„Nem ugyanaz a játékos, mint tavaly? Miért? Azt mondjátok, hogy nincs önbizalma. Bízom benne, én vagyok az edző. De 23 játékosom van és mindenkire számítok. 19 éves, ő a Real Madrid jövője. Mindenhez idő kell, ő pedig nagyon jó úton halad. Bízom benne, de néha nem fog játszani, mert más játékosnak is lehetőséget kell adni. 11 játékos fog kezdeni, ennyi. Egy nap azt fogjátok mondani, hogy Vinícius nem játszik, másnap pedig már másról fogjátok mondani ugyanezt. Teljes mértékben bízom benne, ne mondjátok, hogy nem számítok rá.”

Változások az elmúlt szezonhoz képest

„Ugyanaz a módszertan, mint ezelőtt. Annyi változással, hogy sok új játékos érkezett. Mindenki sokat vár a Real Madridtól, mi pedig azért dolgozunk, hogy jól csináljuk a dolgunkat. Meggyőződésem, hogy nagy dolgokat fogunk véghez vinni. A legjobbak vannak itt.”

Kevés középpályás

„Ez a keret, teljes mértékben bízom a játékosaimban. A többit nem tudjuk irányítani, ahogyan azt sem, amit a „külső” emberek mondanak.”

Bale nyilatkozata az elmúlt szezonról

„Mindannyian bűnösek vagyunk azokban a dolgokban, amelyeket helyesen vagy épp rosszul teszünk. Ugyanazon a hajón vagyunk. Megakarjuk változtatni a dolgokat, és ezt a csapatra gondolva csináljuk.

A szezon kezdete

„Nem fogunk az átigazolásokról, vagy a piacról beszélni. Hét meccsünk lesz 21 nap alatt. Minden játékosra szükség van. Mindenki kap lehetőséget. A kívülről érkező kritikák nem változtatnak semmin.  Amit meg akarunk változtatni, az a meccsek eredményei: több győzelmet szeretnénk. Mindent bele akarunk adni, a pályán akarunk beszélni. Nagyon sok mérkőzésünk van, ahol bizonyíthatunk.”


FORRÁS: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
Orvosi jelentés: Valverde

Leave a Reply