Zidane: „Fenomenális első félidő volt, jó focival és sok góllal”

A mester szavai a Levante elleni mérkőzés után.


„Megszereztük a három pontot egy fenomenális első félidő után, sok góllal, jó focival és akarattal. Amikor az ellenfél korai gólt szerez, a dolgok kissé megváltoznak. Úgy kell játszanunk az egész meccsen, mint az első félidőben tettük. Ez nagyszerű lenne számunkra.”

„A második félidőben sok lehetőségünk volt gólt szerezni, de fizikailag nem voltunk teljesen rendben. Nem keresek kifogásokat, de igaz, hogy sok hiányzónk van és olyanok is akik keveset pihentek. Casemiro már nem bírta folytatni, Ramosnak pedig a vádlijával volt probléma. James és Hazard csak négy edzésen vett részt. Az első félidőre fogunk összpontosítani, és lépésről-lépésre megyünk feljebb. Csak annyit kell tennünk, hogy hosszabb idei játszunk úgy, mint az első félidőben.”

Hazard

„Nagyon közvetlen, nagyszerűen mozog a labdával és csak több edzésre van szüksége a csapattal. Csak négyszer edzett a csapattal. Tudjuk, hogy milyen jó játékos ő, de még rengeteg meccs vár ránk és így kell kezelni az ő helyzetét is. Nem akarok több sérülést. Hazard nagyon sokat fogunk nekünk adni, de még nem áll készen, hogy a kezdőcsapatba kerüljön, mert csak négy edzésen van túl a sérülése óta.”

Benzema

„Csak annyit tudok mondani, hogy remélem ezt a formáját tartsa meg továbbra is. Fontos a csapat számára, hogy Karim így játsszon. Örülünk, és észrevettük a rajongók ovációit is. Ezt kell folytatnunk és fejleszteni kell a játékunkon, ami a második félidőt illeti.”

A középpályáról

„Láttátok a sérültek listáját, ez ennyi. Az edzőnek alkalmazkodnia kell a rendelkezésre álló játékosokhoz. Ha a padra néztetek, akkor láttátok, hogy nincs más lehetőség és Kroosszal valamint Lucasszal fejeztük be középen. Ezt kellett meghúznunk, és sikerült. Nem vagyunk a boldogok a második félidővel, de megpróbáltuk.”

Vinícius és a gólja

„19 éves, lassan kell dolgoznunk. Csak kemény munkával érheti el a dolgokat. A lényeg, hogy helyzetek legyenek. Az biztos, hogy volt lehetőség sokkal több gólra. Arra összpontosítok, hogy minden játékos dolgozzon a saját fejlődése érdekében.”

James

„Minőségi játékos volt mindig is. Semmi sem változott. Erőnlétből nem volt 100%-os, de küzdött és megmutatta, hogy milyen elkötelezett is. Kihajtotta magát, elégedettek vagyunk vele, mert mindent beleadott a meccsen. Most pihennünk kell és készülni a következő mérkőzésünkre.”

Védelem

„Fejlődnünk kell. Ez az, amin dolgozunk. Kevesebb gólt fogunk kapni és többet rúgni. Semmi kétségem nincs efelől.”


FORRÁS: REALMADRID.COM

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
real-madrid-vs-levante
Általános

Leave a Reply